lauantai 4. marraskuuta 2017

Burial Ground: The Nights of Terror


 Vanhaa kryptaa tutkiva professori herättää tahtomattaan kuolleet haudoistaan ja muinaiset kalmot suunnistavat kohti läheistä kartanoa jossa joukko rikkaita, parempia ihmisiä on lomien vietossa. Ja koska kyseessä on vanha kartano niin tottakai senkin mailla on vanhoja hautoja, jopa kivisissä kukkalaatikoissa, eli raatoja riittää elävien riesaksi.

 Epäloogisuudet, aukot tarinassa, ylinäytteleminen, dramaattiset musiikit, editointimokat ja tehosteet jotka ei välttämättä päivänvaloa kestä. Niistä on Italialaiset / Eurooppalaiset kauhuelokuvat useasti tehty. Mutta silti iso osa niistä toimii.

 Burial Ground on likipitäen malliesimerkki siitä mitä Saapasmaa tarjosi 1970-1980 lukujen taitteessa pilvin pimein ja osahan näistä/niistä toimi/toimii hyvin ja vaikka esim. Lucio Fulci/Dario Argento hoiti hommaa muita paremmin niin toki muitakin onnistujia oli. Tosin tämä Andrea Bianchin ohjaama elokuva on rajatapaus sillä naurettavuuden puolelle mennään paikoitellen rajusti. En tiedä onko se tahallista vai tahatonta mutta ainakin tämä toimii paremmin kuin esim. ryppyotsainen ja tökerö Black Demons.

 Leffassa on veripalttua yllättävän vähän mutta kyllä sitäkin löytyy kuten kiikun kaakun uskottavaa zombiemaskeerausta. Ja paljasta pintaa sekä yllättävää Oidipus-mentaliteettia Michael-pojan (Jota näyttelee lyhytkasvuinen Pietro Barzocchini joka ei kasvoiltaan todellakaan ole lapsen näköinen mutta kohtaus johon viittaan olisi ollut vaikea toteuttaa ilman häntä, jopa Italialaisille, vaikkei se nyt mitään XXX-kamaa olekaan) ja tämän äidin välillä.

 Osittain raivostuttava sountrack vaatii sirtokykyä mutta kyllä jokaisen joka pitää Italialaisista kauhuelokuvista kannattaa tämä ehdottomasti katsoa sillä ainakin minulle leffa toimi, tämä kun oli ensimmäinen kerta kun Burial Groundin näin vaikka leffasta on versio jos toinenkin pyörinyt hyllyssä VHS-ajoista lähtien. 

7,5/10

IMDb

Burial Ground: The Nights of Terror

DVDCompare

DVD

Blu-Ray

Trailer

Burial Ground: The Nights of Terror

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti