lauantai 4. marraskuuta 2017

Piranha


 Kun kadonneita nuoria etsimään palkattu yksityisetsivä tyhjentää vuosia aikaisemmin hylätyn armeijan tutkimuslaitoksen altaat lähijokeen niin hän tulee vapauttaneeksi vesien ohella siinä samalla salaisen kokeen tulokset vesistöön. Ja ne ovat nälkäisiä.

 Joe Dante ohjaama alkuperäinen Piranha oli lapsuudessa minun suuria suosikkeja ja pidän vieläkin elokuvasta, tosin suurelta osin juurikin siksi että näin sen ensimmäisen kerran lapsena sopivassa iässä jolloin jotkin asiat jäivät elämään ikuisesti takaraivoon.

 Kumma kyllä tämä uusintaversio ei ole yhtään pöllömpi sillä leffa on aivan yhtä aivoton kuin alkuperäinenkin, sillä hyvällä tavalla siis. Tosin 3D uusintaversio vuodelta 2010 sekä sen jatko-osa on omassa typeryydessään todella hauskaa huttua eli jos jossain "franchisen" tapaisessa on tehty asiat oikein niin se on tämä. Mutta kun puhutaan myös turhista Remakeista niin tämä on silläkin listalla sillä toisin kuin 2010 niin 1995 ei ilmeisesti osattu tehdä uusintaversiota omalla visiolla vaan tämä on aika uskollinen versio alkuperäisen rinnalla.

 Mutta kyllä tämän pystyi katsomaan sujuvasti toisin kuin esimerkiksi My Bloody Valentinen tyystin turhan uudestaan lämmittelyn. Yksi syy siihen on näyttelijät sillä olen aina pitänyt William (House) Kattista sekä jostain oudosta syystä Alexandra Paulista ja jos jotakuta kiinnostaa urien alkutaipaleet niin Mila Kunis esiintyy tässä yllättävän uskottavasti noin 12 vuotiaana.

 Piranhan tehosteet ovat se piste i: n päällä joka kruunaa tämän uudestaan lämmittely hutun meikäläiselle kuten sekin ettei leffassa ole kukaan turvassa eli läpsiuhreiltakaan ei säästytä (Inhoan sitä "varmuutta" mikä yleensä vallitsee elokuvissa).

PS: 1995-1996 taisi olla tuottaja Roger Cormanille jonkun sortin uudestaanrahastus vuosi sillä silloin tuli televisio levitykseen ainakin tämä, Not of This Earthin kolmas versio sekä Humanoids From the Deepin remake.

7/10

IMDb

Piranha

DVDCompare

DVD

Trailer

Piranha

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti