lauantai 21. maaliskuuta 2015

Total Recall (2012) - Director´s Cut


 Kemiallisen sodan vuoksi planeetallamme on enää kaksi asuinkelvollista asuinaluetta: parempiosaisten The United Federation of Britain sekä työläisten The Colony. Alueet sijaitsevat vastakkaisilla puolilla maapalloa ja ihmiset matkaavat niiden välillä pallomme läpi tunnelissa jota kutsutaan The Falliksi ja joka on toistuvasti terroristien iskujen kohteena. Ihmiskunnan yksi jäljellä olevista ihmisistä on painajaisista kärsivä Douglas Quaid joka on jumissa tylsässä ja raskaassa hihnatyössä. Kun odotettu ylennyskin menee sivu suun niin todellisuuteen tympääntynyt Douglas päättää varoituksista huolimatta mennä Rekalliin toteuttamaan unelmiaan, olkoonkin että kyse on vain virtuaalisista kokemuksista. Mutta niin kuin useasti on niin unelmat muuttuvat painajaiseksi ja pian Douglas huomaa olevansa jahdattu mies jonka tietämä todellisuus ei olekaan sitä mitä hän on luullut.

 Koska Arnold Schwarzeneggerin tähdittämä ja Paul Verhoevenin ohjaama Total Recall on mielestäni yksi parhaista scifi/toimintaelokuvista koskaan niin en juurikaan hurrannut kun jutut remakesta alkoivat liikkumaan. Kun ohjaajaksi vielä paljastui Len (Underworld) Wiseman niin se vähäinenkin mielenkiinto muuttui täydelliseksi välinpitämättömyydeksi vaikka olenkin yksi niistä harvoista joka piti miehen ohjaamasta Live Free or Die Hardista. Inhoni Underworldeja kohtaa on kumminkin sen verran kova etten ihan helpolla anna Wisemanin töille mahdollisuuksia.

 Vaikka katsottavien listalla olisi ollut paljon muutakin niin valinnan tämän illan elokuvaksi teki sohvan toinen nurkka. No, joskushan tämä versio Philip K. Dickin We Can Remember it For You Wholesale-novellista piti kumminkin katsoa ja vaikka leffa ei todellakaan ollut niin huono kuin odotin niin ei tämä nyt kovinkaan kummoinen ollut. Elokuvan maailmankuva on hyvä ja siinä on sitä dystopia-ajatusta mitä tämänkaltaisiin tarvitaankin ja onhan leffa pääosin komeaa katsottavaa vaikka ohjaaja onkin idiootti joka käyttää turhanpäiväisiä hidastuksia todella ahkerasti.

 Sisältöä on kumminkin todella vähän ja ne vähäisetkin ajatukset hukkuvat tasaiseen toimintakohtauksien virtaan joista osa kieltämättä toimii ja varsinkin lopusta pidin. Leffassa on myös pieniä viittauksia Verhoevenin versioon parin dialogin sekä yhden hahmon muodossa mutta muutoin tällä ei juurikaan ole tekemistä 25 vuoden takaiseen elokuvaan mikä on tietenkin hyvä, onpahan tehty ainakin selkeästi omanlaisensa elokuva joidenkin kohtauksien selkeästä kopioimisesta huolimatta.

 Leffan yksi ongelma on toista naispääosaa näyttelevä Kate Beckinsale joka kieltämättä on kaunis nainen mutta näyttelijäksi hänestä ei ole. Muut näyttelijät kumminkin menettelee ja Jessica Biel oli jopa pienoinen yllätys. Pitäneekin naisen The Tall Man ottaa katsomislistalle vaikkei sitäkään ole paljoa kehuttu.

 Total Recall ei ole täysin turha tekele ja varmasti tämän parissa krapulan viettäisi sujuvammin kuin selväpäisen leffaillan mutta nyt oli kumminkin tällainen lauantai-illan viihde. Josta en varmaankaan viikon päästä muista paljoakaan mutta voi iltansa huonomminkin viettää.

6,5/10

IMDb

Total Recall

DVDCompare

DVD

BluRay

Movie-Censorship (VAROITUS! SISÄLTÄÄ SPOILEREITA!!!)

Total Recall

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti