maanantai 9. maaliskuuta 2015

Howling 5: The Rebirth


 Budapest, 1489. Ritari on surmannut syrjäisessä linnassa kokonaisen suvun edustajat mutta pieni vauva kumminkin selviää. 1989 linnaa ollaan jälleen avaamassa ja sinne on kutsuttu sekalainen joukko pääosin toisillensa tuntemattomia ihmisiä. Pian lumimyrsky nousee seudulle, yksi joukkiosta katoaa ja linnan salaisuudet alkavat paljastumaan.

 Howling 5 perustuu jälleen hyvin löyhästi, ainakin tietojeni mukaan, Gary Brandnerin kirjoihin mutta elokuvaan on selkeästi otettu paljon vaikutteita Peter Cushingin tähdittämästä The Beast Must Diesta. Leffa julkaistiin 1989 suoraan kotimarkkinoille eli budjettia ei juurikaan ollut ja se näkyy lavasteissa, osa kohtauksista on tosin kuvattu oikeissa paikoissa Unkarissa, sekä tehosteissa muttei niin häiritsevästi etteikö ne kestäisi katsomista. Eikä ne myöskään aiheuta naurun purkauksia kuten ei mikään muukaan vaikka huumoria elokuvaan on yrittettykin laittaa.

 Leffan yksi ongelma on valaistus, johon tulee harvoin edes kiinnitettyä huomiota, sillä vaikka en tällaisista mitään realismia odota tai vaadi niin pieni järjen käyttö olisi ollut paikallaan. Toinen ongelma on hahmot joista ei piittaa lainkaan eikä kaikki edes ole kusipäitä jotka ansaitsee kohtalonsa, ne vaan on mitään sanomattomia. Kolmas ongelma on lukuisat muut pienet idioottimaisuudet joihin ei kiinnittäisi edes huomiota jos elokuva ei olisi tylsähkö vaikka itse tarina onkin siedättävä arvattavuudestaan huolimatta.

 Eli Howling 5: The Rebirth on keskinkertaisen alapuolelle jäävä tekele mutta parannusta edelliseen kumminkin on. Mikä ei todellakaan ole yleistä sillä useasti käy niin että kun sarjan alamäki alkaa niin se ei pysähdy edes pohjalla vaan peruskalliokin tuppaa halkeamaan.

4,5/10

IMDb

Howling 5: The Rebirth

DVDCompare

DVD

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti