lauantai 14. maaliskuuta 2015

Arctic Blue



 Ben Corbett hankkii elantonsa metsästyksellä ja laittomilla ansoilla Alaskan korpimailla mutta vaikka hän lakeja rikkookin niin silti hänellä on jotain kunniaakin. Toisin kuin hänen kumppaneillaan joiden käytöksen vuoksi Ben joutuu riistämään ihmishengen josta hänet otetaan kiinni ja kun raatoja alkaa tulla enemmänkin niin mies on saatava Fairbanksiin viranomaisten hoteisiin ja pian. Benin kumppanit ovat eri mieltä aivan kuten Ben itsekin ja mies pudottaa vientikeikalle joutuneen Ericin lentokoneen, sekä heidät itsensä tietty, Alaskan lumisille vuorille ja vaikka Corbett onkin käsiraudoissa niin nyt ollaan hänen alueella.

 Rutger Hauer on yksi suosikki näyttelijöistäni, on ollut siitä lähtien kun näin Blade Runnerin ja The Hitcherin 1980-luvun loppupuolella. Kun sitten tuli nähtyä Blind FurySalute of the JuggerWedlock ja Split Second niin uutta Hauerin elokuvaa odotti aina innolla ja kun tämä julkaistiin niin pettymyshän tämä oli silloin sillä pidin leffaa tylsänä.

 Ja onhan tämä tylsä sekä vaatimattoman oloinen noiden mainittujen rinnalla eikä elokuva vieläkään nouse kovin korkealle Hauerin filmatisoinneissa. Arctic Blue oli jo julkaisun aikoihin tutun oloinen idealtaan ja jälkikäteen muita elokuvia nähneenä tätä voi pitää rip offina useasta muusta elokuvasta, Death Hunt tulee nyt mieleen vaikka juoni siinä erilainen onkin,

 Arctic Blue on kumminkin enemmän hahmojen varassa seisovaa draamaa tekojen oikeutuksesta sekä seurauksesta ja onpa joukkoon saatu myös ekologista sanomaa joka ei onneksi ole liian osoittelevaa kuten Steve Seagalin On Deadly Groundissa. Älkää käsittäkö väärin, olen nihilistinen ituhippi joissain asioissa ja luonto menee ihmisen edelle mutta jonkun sanoman tunkeminen väkisin kurkusta alas toiminta elokuvassa on todella ärsyttävää.

 Elokuva sopi täydellisesti vaikka sunnuntai aamun katsomiseksi liskojen yön jälkeen sillä järjen käyttöä tässä ei tarvita vaan leffan voi katsoa sujuvasti loppuun hiukan aivokuolleenakin eikä siitä mene yli hilseen yhtään mitään.

6,5/10

IMDb

Arctic Blue

DVDCompare

-----

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti