sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Allan Quatermain and the Lost City of Gold


 Allan ja Jesse, lähinnä Jesse, suunnittelevat matkaa Yhdysvaltoihin mennäkseen naimisiin. Allan ei ole itse matkasta innoissaan mutta onneksi hänen vanha tuttunsa Dumont tulee haavoittuneena sekä hourailevana viidakosta heidän talolleen. Ongelma on se että Dumont oli tutkimusmatkalla Allanin veljen kanssa jonka olin paikasta ei ole tietoa eikä Dumontkaan ehdi sitä sanomaan ennen kuolemaansa. Johtolankoja kumminkin on joten seikkailu kutsuu jälleen.

 Allan Quatermain and the Lost City of Gold on suhteellisen suoraa jatkoa King Solomon´s Minesiin vaikka tarinallista yhteyttä ei pääosa pariskunnan lisäksi olekaan ja tämä on huomattavasti huonompi elokuva sillä leffa alkaa käymään hermoille hyvin nopeasti. Näyttelijöiden heikot roolisuoritukset Richard Chamberlainia sekä James Earl Jonesia myöten (Tosin hänen hahmonsa on huonompi kuin roolisuoritus) nyppii todella pahasti, Sharon Stonesta tai Henry Silvasta puhumattakaan ja Robert (R.I.P.) Donnerin näyttelemä rahanahne intialainen guru Swarma on comic sidekickien raivostuttava ruumiillistuma.

 Stonen esittämän Jessen pitäisi ilmeisesti olla voimakas naishahmo, jota hän tavallaan ensimmäisessä olikin, mutta tässä hänen tarkoitus on lähinnä ajautua hankaluuksiin ja huutaa niin maan p*rkeleesti. Eli samaan tyyliin kuin Kate Capshaw Indiana Jones and the Temple of Doomissa mutta huomattavasti ärsyttävämmin

 Tehosteet on jopa huonommat kuin aikaisemmassa, syynä tähän varmaankin ensimmäisen huono menestys (leffathan kuvattiin peräkkäin mutta julkaisu väliä oli liki kaksi vuotta) ja se että niitä on enemmän eli rahat ei ole riittäneet kuvaustenkaan aikaan kovin kummoiseen. Musiikkien takana on tällä kertaa Michael Linn mutta Jerry Goldsmithin pääteemaa ensimmäisestä kierrätetään ahkerasti, en edes viitsinyt laskea monestiko se soi tässä.

 Leffa perustuu löyhästi H. Rider Haggardin Allan Quatermain kirjaan eli jatko-osaan kylläkin mutta kirja on Quatermainin viimeisestä seikkailusta vaikka sarjan toisena tulikin. No, tavallaan viimeinen tämäkin on sillä Chamberlain ei rooliin enää palannut ja pidemmäksi suunniteltu sarja jäi kahteen. Onneksi sillä joistain hauskoista hölmöilyistä huolimatta tätä ei pelasta mikään, ei edes Cassandra (Elvira) Peterson eikä hänellä tässä vuorosanoja olekaan.

3,5/10 

IMDb

Allan Quatermain and the Lost City of Gold

DVDCompare

DVD

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti