sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

No Man's Land: Rise of the Reeker


 1978. Kuolemanlaaksossa on liikkeellä sarjamurhaaja joka tunnetaan nimellä The Death Valley Drifter ja kun syyllinen jää kiinni niin painajaisen pitäisi olla ohi. Murhaaja kumminkin sanoo äänien antaneen hänelle tehtävän tappaa harjoitukseksi tuonpuoleista varten ja kun hänet teloitetaan niin jotain jääkin jatkamaan olemassaoloaan. Tämän saa huomata 30 vuotta myöhemmin keskellä aavikkoa olevan kahvilan henkilökunta, asiakkaat, paikallinen poliisi sekä pakomatkalla olevat kasinoryöstäjät yhteyksien katketessa ja hajun noustessa.

  Reeker oli positiivinen yllätys nykykauhun saralla ja se oikeasti vaati jatkoa sillä vaikka leffa veikin oman tarinansa loppuun ja senkin lopusta sai jotain hajua siitä mistä olikaan kyse niin silti useita kysymyksiäkin jäi. Suurimpaan kysymykseen vastataankin tässä jo ensimmäisen 10 minuutin sisään jonka jälkeen tunteekin katsovansa jotain tuttua sillä elokuva toistaa ensimmäistä jonkun verran. No, kauhuelokuvan jatko-osasta on kyse eli tietynlainen toisto ei mitenkään yllätyksenä tullut.

 Mutta vaikka ensimmäisestä tuttua leffassa onkin niin silti tässä on kiitettävästi jotain erilaistakin ja leffan huumori toimii yhtä hyvin kuin ensimmäisessäkin. Hahmoihin on saatu samaa syvyyttä ja sympaattisuutta eikä näyttelijöiden työskentelystä suurempia kuoppia löydy. Kaikesta näkee sen että ohjaaja/käsikirjoittaja Dave Payne on tiennyt jo ensimmäistä tehdessään mitä tarinalla tekee ja vaikka tällaisia jatketaan yleensä vähintään trilogiaksi niin kolmatta ei ole näillä näkymin tulossa ja koska tämänkin julkaisusta on jo 7 vuotta niin tuskin enää tuleekaan.

 Luulin että saisin hyllyyn lisää tilaa kun katsoisin nämäkin kirpparilöydöt pois kuljeksimasta mutta vaikka kumpikaan Reeker ei mullista kauhuelokuvaa niin paikkansa näillä minun kokoelmassa ehdottomasti on.

7,5/10

IMDb

No Man's Land: Rise of the Reeker

DVDCompare

-----

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti