torstai 5. maaliskuuta 2015

Carnosaur 2


 Vanha keskellä ei mitään oleva uraanikaivos/laboratorio/jalostamo on muutettu radioaktiivisen materiaalin hautapaikaksi. Laboratorio puoli on kumminkin jatkanut toimintaansa, kokeet ovat tietysti huippusalaisia ja he varastoivat myös salaisuuksia. Kun yhteydet menevät poikki niin paikalle lähetetään tutkimusryhmä ottamaan selkoa siitä mitä on tapahtunut, puolustusministeriön alaisuudessa tietty. Paikasta löytyykin kamppailun jälkiä, verta, eloonjäänyt sekä terävähampaisia dinosauruksia.

 Carnosaur oli hyvää B-, tai Ö-, luokkaa ja rahatkin tuplaantui jo lyhyellä teatterikierroksella joten tässä on sen ensimmäinen seuraus. Carnosaur 2 julkaistiin teattereissa 2 vuotta ykkösen jälkeen mutta leffa tapahtuu vain pari kuukautta sen tapahtumien jälkeen. Mistään suorasta jatkumosta ei ole kumminkaan kyse ja elokuvan voisi varmaan katsoa ilman ensimmäisen näkemistäkin mutta kuka katsoo ensin kakkosen ja sitten vasta muita? Onko sellaisia ihmisiä?

 Leffan budjettia en tiedä mutta ainakin John Carl Buechlerin tehosteet ovat parantuneet, joitain tosin kierrätettiin ykkösestä kuten kuvamateriaaliakin, ja myös lavasteet ovat paremmat. Leffa kumminkin tapahtuu hyvin suljetussa tilassa ja jotain vanhaa tehdasta on varmaan käytetty mutta silti Carnosaur 2 on kalliimman näköinen ja oloinen. Pienemmät dinosaurukset on tehty kokonaan uusiksi ja syynä siihen on ilmeisesti lajin muuttuminen (itse en sitä olisi älynnyt mutta niin olen lukenut) vaikka sillä nyt ei ole juurikaan väliä, paremmin ne on joka tapauksessa tehty.

 Aitoon Corman tyyliin leffassa on käytetty Jurassic Parkista pöllittyjä dinosaurusten ääniä mutta se ei ole edes suurin muista hyödynnetty asia vaan leffan juoni on muunnelma Aliensista eikä edes kovin hienovarainen muunnelma sillä joitain kohtauksiakin on kopioitu James Cameronin leffasta suoraan.

 Eli näin lopuksi voin todeta että Carnosaur 2 on todella nautittava dinosploitaatio kaikkien siitä löytyvien nautittavien naurettavuuksien takia eikä tästä mitään vakavasti otettavaa löydykään. Hyvä niin sillä tällaiset jos mitkä sopii pään nollaamiseen täydellisesti.

8/10

IMDb

Carnosaur 2

DVDCompare

-----

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti