sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Reeker


 Trip on kavereidensa kanssa matkalla aavikolle Area 52: een joiden pitäisi olla bileiden bileet. Matka kumminkin tyssää kun parin mutkan jälkeen he palaavat huoltoasemalle jolla juuri kävivät ja auton bensaletku on poikki. Mutta näkyvissä ei ole ihmisiä, puhelimet ei toimi ja radiokin tarjoaa pelkkää häiriötä, televisiosta puhumattakaan. Tilanne haisee todella pahasti mutta pian ilma haisee vielä pahemmalle.

 Michael Ironsidella on ilmeisesti ollut taas tarve maksaa laskujaan, luin jostain haastattelusta että hän tekee töitä vain silloin kun on tarve, kun on tähän mukaan lähtenyt. Tai voi olla että kyseessä on Ironsiden ironiaa sillä ei mies koskaan ole tähti ollut, hyvin tunnettu kylläkin. Olipa syyt mitkä tahansa niin aivan sama, pidän herra Ironsidesta ja rooli on pienuudestaan huolimatta hyvä. Kumma kyllä yksikään näyttelijä tai hahmo ei käy tässä hermoille mitä ei kovin useasti tapahdu.

 Leffan alku lupaa yhden asian: Jotain erilaista saattaa olla luvassa. Ja ihan hyvä että lupaus annetaan sillä ilman sitä odotettavissa olisi ollut hyvin perinteinen slasher ja sitähän tämä ei ole. Eikä perinteisissä slashereissä mitään vikaa ole, uudemmat vaan ei ole minulle juurikaan toimineet. Leffassa on melkein alusta lähtien hyvä tunnelma ja huumoria on osattu käsikirjoitukseen laittaa juuri sopivissa määrin. Reeker pitääkin alusta alkaen mielenkiinnon yllä sillä leffa ei sorru turhaan selittelyyn ja välillä tulee mukavia "Mitä v*ttua?" hetkiä.

 Reekeristä olisi voitu tehdä suoraviivainen old school-slasher mutta tähän on saatu jotain sellaista mitä genressä ei ole tullut ainakaan minulle vastaan. Leffa jaksaa kantaa muutamia notkahduksia lukuunottamatta loppuun asti ja jos jatkoa ei nyt toivo niin sitä kumminkin haluaa. Onneksi moinen on olemassa ja aionkin katsoa sen mahdollisimman pian.

7,5/10

IMDb

Reeker

DVDCompare

DVD

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti