torstai 19. helmikuuta 2015

The Ruins


 Kaverijoukon loma Meksikossa alkaa olla lopuillaan ja kun he saavat tilaisuuden käydä mayatemppelillä jota ei turistit ole vielä ryssineet niin mikä ettei, lomalla voi jopa sivistyäkin eikä pelkästään vain maata kännissä rannalla tai hotellin uima-altaalla. He pääsevätkin temppelille mutta pois pääsy onkin sitten aivan eri asia paikallisten ja luonnon käydessä päälle.

 Kun elokuvassa on tuottajana Ben Stiller, kuvaajana Darius Khondji ja tuotannon suunnittelijana Grant Major niin elokuvalta oli jopa jotain odotuksia. Visuaalinen puoli tässä Australiassa kuvatussa leffassa toimiikin sillä pienen budjetin lavasteet sekä tehosteet ovat hyviä ja Khondjin kuvaus on hienoa. Myös Scott Smithin kirjoittama tarina, jonka kirja on lukematta, on yksinkertaisuudessaan hyvä sekä erikoinen vaikka mm Cabin Fever tuleekin joistain jutuista väkisin mieleen, onneksi mistään suorasta kopioinnista ei ole kumminkaan kyse.

 Ongelmaksi nousi, ainakin minulle, hahmot joiden ärsyttävyyden takia elokuvan kesken jättäminen ei ollut puolen tunnin jälkeen kaukana mutta ilmeisesti minussa on skotlantilaista tai juutatalaista verta joten kun olen jostain euron kirpparilla maksanut niin helpolla en luovuta vaan rahalle on saatava vastiketta, tässä tapauksessa jälleenmyynti arvon lisäksi.

 Näyttelijät ovat kumminkin kohtalaisia mutta koska hahmojen ärsyttävyys jatkuu liki loppuun saakka niin hurraappa siinä sitten heidän puolestaan joten elokuvan hyvät puolet menevät tässä pahasti hukkaan. Keväämmälle varattu kirpparipöytä on tämänkin hyllyntäytteen kohtalona, jospa joku asiasta tietämätön veisi pois.

5/10

IMDb

The Ruins

DVDCompare

DVD

BluRay

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti