sunnuntai 8. helmikuuta 2015

The Deadly Spawn


 Telttailijoiden lähelle putoaa meteoriitti ja eipä aikaakaan kun metsissä vilistää pallomme väestölle tuntematonta elämää, sitä tappavaa sorttia tietenkin. Mutta kukapa sitä metsissä loputtomiin viihtyisi joten tulokkaiden tie vie nopeasti lähimpään kaupunkiin ja sieltä löytyykin sopiva kellari johon asettua, talon väestössä kun riittää syötävää ja kasvutilaakin löytyy.

 Käsikirjoittaja/ohjaaja Douglas McKeown tienaa elantoaan elokuva-alan opettajana, kuvaajana sekä teatterin puolella ja tämä onkin hänen ainoa elokuvansa. Mikä on sääli sillä The Deadly Spawn on tutuista asetelmistaan huolimatta persoonallinen, kekseliäs, hauska sekä verinen kulttileffa. Elokuva on myös häijy sekä tyly mutta silti mitään vakavasti otettavaa on turha odottaa.

 Kuvausbudjetti oli pieni, vain 25 000 silloista dollaria, ja tälläkin yritettiin rahastaa Ridley Scottin Alienin menestyksellä sillä leffaa levitettiin mm nimellä Return of the Aliens: The Deadly Spawn. Mutta rahan pienuus ei näy ainakaan niin pahasti kuin voisi otaksua sillä dollarit on mennyt suurelta osin tehosteisiin, näyttelijät kun ovat pääosin McKeownin oppilaita sekä tekijöiden sukulaisia. Taso onkin kieltämättä sen mukaista vaikkei missään nimessä sieltä pahimmasta päästä.

 The Deadly Spawn jaksaa kantaa loppuun saakka vaikka välillä tutustutaankin liikaa henkilöhahmoihin ja silloin tarinan kulku tahtoo tahmata mutta kaltaiselleni B-leffa/kasari/roska/hirviö fanille leffa toimii vallan mainiosti ja elokuvan kultti maine onkin mielestäni täysin ansaittua.

8/10

IMDb

The Deadly Spawn

DVDCompare

DVD

BluRay

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti