sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Species 2


 Ihminen on käynyt Marsin pinnalla ja paluukin on onnistunut. Mutta heidän keräämien näytteiden mukana Excursion-alukseen oli tullut myös jotain jonka olemassa olon vain harvat tietävät. Ainoat jotka voivat asialle tehdä jotain ovat he jotka selvisivät aikaisemmasta kohtaamisesta vieraan elämän muodon kanssa sekä uudestaan kasvatettu, geneettisesti säyseämmäksi rakennuttu Sil jolle on annettu uusi nimi, Eve. Mutta kuinka säyseä Eve oikeastaan on, varsinkin nyt kun pallolla on muitakin lajitovereita?

 Ensimmäinen Species oli jotakuinkin katsottava teos kun tämä taas ei ole vaikka ensimmäisen ideaa kiitettävän paljon laajennetaankin. Käsikirjoituksesta toimii noin 40% kohtalaisesti mutta kun ohjaaja Peter Medak on saanut siitä liikkuvaksi kuvaksi asti vain 10%  niin ei tästä hurraa elämyksiä todellakaan saa. Kohtalaiset näyttelijät, Michael Madsen ei ole yksi heistä vaan mies on tässä heikoimmillaan, ovat pääosin täysin hukassa hahmojensa kanssa ja Natasha Henstridgeä käy melkein sääliksi sillä sen verran mitätön koko Eve hahmon merkitys elokuvassa on.

 Harvoja hyviä puolia elokuvassa on käytännön tehosteet sillä ne on suurelta osin hyvännäköisiä ja jopa omalaatuisia mutta niiden hyvyyttä tasapainottamaan on sitten laitettu huonoa CGI: tä, onneksi ei paljoa. Toisaalta aivan sama vaikka koko roska olisi koneella tehty, silloin pisteitä olisi tosin vain 1,5.

2,5/10

IMDb

Species 2

DVDCompare

DVD

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti