perjantai 20. helmikuuta 2015

Maleficent


 Kaksi valtakuntaa eleli rauhassa rinnakkain. Toisessa, Moorsissa, asuu erilaisia olentoja kun taas toisessa ihmisiä joita hallitsee ilkeä kuningas joten eipä aikaakaan kun ihmiset alkoivat ahnehtimaan Moorsin aarteita. Ahneus tuhoaa myös ystävyyden joka merkitsi aikoinaan paljon Maleficentille ja hän aikoo pitää huolen siitä että oikeus toteutuu, vaikka sitten pahalla.

 Maleficent on uusi näkemys Disneyn klassisesta Sleeping Beauty animaatiosta. Tarinaa onkin muunneltu paljon ja harvat asiat menee niin kuin alkuperäisessä, suurimpana muutoksena tietenkin että se kerrotaan suurelta osin Prinsessa Ruususen tarinan pahan näkökulmasta. Siinä missä se nyt loppujen lopuksi paha edes on, täysin oikeutetun kostonhalun sokaisema kylläkin.

 Elokuva on yllättävää kyllä kohtalaisen hyvä satuleffa ja mikä vielä yllättävämpää niin sen suurimpana kantavana voimana on Angelina Jolie. En tarkoita että hän huono näyttelijä olisi mutta yleensä hän on tarvinnut ympärilleen muitakin, tällä kertaa nainen on vaan selkeästi hyvin vahva lenkki kokonaisuudessa (Liekkö rooli yhtenä tuottajista vaikuttanut asiaan?). Tosin ei muillakaan näyttelijöillä hävettävää ole ja varsinkin Charlto (District 9) Copley on hyvä kuninkaan roolissa.

 Leffassa on paljon tehosteita, CGI: tä luonnollisesti, mutta nekään eivät nouse missään vaiheessa häiritseväksi vaan tukevat elokuvaa hyvin sillä realistisuutta ei satu kaipaakaan, lapsenmielisyyttä kylläkin eli jos sitä ei sinusta löydy niin jätä elokuva suosiolla välistä. En olisi kyllä itsestänikään uskonut että saisin tämän sujuvasti loppuun asti mutta niin vain kävi. Ilmeisesti taantuminen takaisin taaperoksi onkin minussa jo vahvempana kuin uskoinkaan.

7/10

IMDb

Maleficent

DVDCompare

BluRay

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti