tiistai 17. helmikuuta 2015

The Colour of Magic


 Great A'Tuin (kilpikonna jonka selässä olevien neljän norsun päällä on Discworld) on olemassa, se on varmaa. Mutta mikä on hänen sukupuoli? Sitä ei tiedetä eikä sillä ole merkitystä velho Rincewindille. Tai ainakin hän on opiskellut kovasti jo 40 vuotta ollakseen velho mutta menestys ei ole ollut häävi joten hänet heitetään ulos Unseen Universitystä ja kun itsemurhayrityskin menee pieleen niin rahan tarpeessa velho aloittaa uuden uran turistioppaana ensimmäiselle turistille koko Discworldissa, hiukan pakotettuna kylläkin.

 Mutta kaikesta huolimatta Rincewind on velho ja aikoinaan hänelläkin oli mahdollisuudet tulla joksikin, hän kun vain sattui olemaan väärässä paikassa oikeaan aikaan ja sai tahtomattaan mukaansa jotain ylimääräistä sekä salaista. Velho Trymon haluaisi itselleen Rincewindin salaisuuden mutta koska tunarivelhon matka vie häntä ympäri litteän maailman ja jopa sen yli niin helppoa Rincewindin kiinni saaminen ei ole. Eikä Rincewind ole yksin mikä on hyvä sillä Discworldissa riittää vaaroja.

 The Colour of Magic on jälleen kaksiosainen TV-elokuva joka perustuu tällä kertaa kahteen Terry Pratchettin kirjaan. Kirjat ovat The Colour of Magic sekä The Light Fantastic jotka olivat kaksi ensimmäistä Pratchettin luomaan Discworldiin sijoittuvaa kirjaa joita on tullut jo nelisenkymmentä. Eikä tämäkään huono sovitus ole vaikka osittain samalla tekijä porukalla, jopa näyttelijöitä myöten, aiemmin tehty Hogfather parempi kokonaisuus onkin.

 The Colour of Magicissä on hahmoja huomattavasti enemmän kuin Hogfatherissa sekä nimekkäämpiä näyttelijöitä, mm Tim Curry, Christopher Lee ja Sean Astin, joten iso osa budjetista on menny heidän palkkioihinsa. Tämä näkyy suhteellisen kunnianhimoisen teoksen, tuo alun juoni kuvaus on vain pieni osa kokonaisuudesta, tehosteissa joita on paljon joten niiden taso on hiukan niin ja näin mutta ne antaa anteeksi TV-tuotannon resurssien selkeän vähyyden vuoksi.

 Myös tarinan kuljetus tahmaa paikoitellen mutta loppujen lopuksi The Colour of Magic on hauska fantasiaelokuva josta löytyy viittauksia genren klassikoihin, selkeimpänä niistä tietysti 117-vuotias Cohen the Barbarian, eikä yli kolmetuntinen kesto tunnu missään vaiheessa liian pitkältä.

7,5/10

IMDb

The Colour of Magic

DVDCompare

-----

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti