sunnuntai 22. helmikuuta 2015

The Food of the Gods


 Jalkapallojoukkueen jäseniä lähtee rentoutumaan Manhattanin hulinasta ennen tärkeää peliä ja lepopaikkana on syrjäinen saari. Lepo loppuu kumminkin lyhyeen kun yhden seurueen jäsenen henki lähtee jättiläisampiaisten hyökkäyksen seurauksena ja pian löytyy muitakin suuria elikoita, kuten suuri tappajakana. Ja koska saarella on ihmisiä niin siellä on myös rottia...

 The Food of the Gods perustuu osittain H.G. Wellsin The Food of the Gods and How It Came to Earth kirjaan jonka lukemisesta kohdallani on noin 25 vuotta joten vertailemaan en lähde. Tosin sen verran muistan että tämä filmatisointi on hyvin pelkistetty versio joka keskittyy vain yhteen osa-alueeseen teoksesta.

 Elokuva ei juurikaan aikaile vaan tapahtumat alkavat nopeasti ja kun vauhtiin päästään niin ei tässä varsinaista tylsää hetkeä ole vaikkei elokuva mikään toiminta spektaakkeli olekaan. Mutta tylsistymisen estää hölmöily jos toinenkin, jopa kolmaskin ja tehoste puoli on sopivan hupaisaa vaikkakin pienoismallit ovat pääosin todella hyviä. Visuaalisista efekteistä osa taas ei kestä edes yön pimeyttä saatika päivän valoa. Hahmoja esitellään ja niihin tutustutaan hyvin pintapuolisesti mutta kumminkin tarpeeksi, tietääpähän ainakin kuka ansaitsee tulla syödyksi.

 Uskoni eläinkauhun hyvyyteen (suhteellinen käsite) oli välillä koetuksella sillä katsottavakseni päätyi genren heikompia ja keskinkertaisia teoksia (Grizzly, ProphecySpidersDay of the Animals, Frogs, SquirmDogs) ja luulin jo että niiden hyvyys/hyvä huonous oli vain lapsuuden harhaa. Elokuvat kuten Razorback ja Wild Beasts pitivät kumminkin jotain uskoa yllä ja tämäkin lisää nostetta vaikka The Food of the Gods aikoinaan Kultaisella Kalkkunalla "Kaikkien aikojen huonoimpana jyrsijä elokuvana" palkittiinkin.

 No, kenties syystäkin eikä elokuva mikään menestys ollutkaan. Mutta minä kun nyt satun pitämään tietynlaisista huonoista elokuvista niin ainakin minulle tämä toimi, vaikka tässä rotta rassukoita punaisella värillä sotkettiinkin. Kakkonenkin on tullut, siitä Nurisen kenties joskus.

7,5/10 (Tälläkin kertaa roskapisteitä)

IMDb

The Food of the Gods

DVDCompare

DVD

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti