perjantai 1. elokuuta 2014

The Green Hornet


 Britt Reid on rikkaan perheen vesa joka on saanut kaiken mitä on halunnut. Paitsi isän hyväksynnän sekä rakkauden mutta minkäs mahtaa, Britt on hemmoteltu nilkki joka vaeltaa skandaalista toiseen joten miksi odottaakaan hyväksyntää? No, ei isukkikaan mikään mukava mies ole ja kun ukosta lähtee henki niin kaikesta huolimatta Brittin elämään jää tyhjiö jonka täyttämiseksi huomion haluinen bilehile saa humalaisen illan päätteeksi ajatuksen aloittaa uran rikollisia vastaan taistelevana The Green Hornettina, kaverinaan isänsä automekaanikko Kato. Mutta sankaruus ei olekaan niin helppoa kuin satunnaiset onnistumiset antaa otaksua.
 The Green Hornet perustuu vanhaan radiokuunnelmaan josta tehtiin myös Bruce Leen tähdittämä TV-sarjakin 1966-1967 (IMDb). Niistä kummastakaan ei ole kokemusta joitain pikku pätkiä lukuunottamatta eli en tälläkään kertaa voi verrata elokuvaa juuriinsa oikeastaan mitenkään. Mutta aloitetaanpas: En pidä Seth Rogenista joka on ollut yksi tämän käsikirjoittajista sekä tuottajistakin. Mies on raivostuttavan muka hauska vaikka hänellä onkin itse Eddie Murphyyn verrattavissa oleva nauru siinä mielessä että sen ainakin tunnistaa. Mutta joskus raivostuttavatkin näyttelijät onnistuvat löytämään sen roolin johon hän sopii ja Rogenille se on Britt Reid/The Green Hornet. Mutta eipä se tästäkään elokuvasta hyvää tee, siedettävämmän kumminkin.

 Elokuva oli teattereissa 3D: nä eikä se ainakaan 2D: nä tee vaikutusta vaan kikkailu raivostuttaa välillä todella pahasti. Käsikirjoituksessa on ongelmia ja turhia henkilöhahmoja on jonkun verran ja niistä Cameron Diazin Lenore Case olisi voitu korvata vaikka kukkaruukulla mutta onpahan saatu mustasukkaisuus draamaa sekä hiukan silmän iloakin. Oscar-voittaja Christoph Waltz on kieltämättä hyvässä vedossa tarinan pahiksena mutta hänen taitojaan tai hahmoa ei kyetä hyödyntämään kuin paikoitellen.

 The Green Hornet ei todellakaan ollut niin surkea kuin odotin mutta mitenkään merkittävä teos ei kumminkaan ole vaan leffa unohtuu taatusti elokuviahistorian hämärään ja veikkaankin että Mythbustersin The Green Hornet spesiaali jakson ihmiset muistaa pidempään.

6/10

IMDb

The Green Hornet

DVDCompare

DVD

BluRay

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti