sunnuntai 17. elokuuta 2014

The Hillside Strangler


 Kenneth Bianchi työskentelee kaupan vartijana ja hän haluaisi poliisiksi mutta hakemus hylätään. Joten pienten äidin sylkyssä väännettyjen itkujen jälkeen muutto Kaliforniaan serkku Angelo Buonon luokse tuntuu hyvältä ajatukselta mutta serkuksissa herää halu tappaa ja vain 4 kuukauden aikana todennäköisesti 15 naista pääsi hengestään kahden koppavan nilkin käsissä jotka luulivat itsestään liikoja.

 Ja haastattelujen sekä dokumenttien perusteella Hillside Stranglerina (Wikipedia) tunnettu kaksikko oli oikeasti vain kaksi ylimielistä luuseria jotka eivät saaneet eläessään mitään hyvää aikaiseksi ja samaa kuvaa miehistä tarjoaa tämä Chuck Parellon ohjaama elokuvakin. Pätemisen halu ja vallan tunne todennäköisesti ajoikin serkukset tekoihinsa joiden alulle panijana toimi Buono jota heikompi Bianchi totteli. Tätä kaksikkoa C. Thomas Howell (Bianchi) ja Nicholas Turturro tulkitsee hyvin ja tapahtumien ajankuva on toteutettu kiitettävästi mutta vaikka elokuva kestää noin 95 minuuttia niin se tuntuu huomattavasti pidemmälle.

 Varsinaista syytä tähän pidemmältä tuntumiseen ei oikein pysty sormella suoraan osoittamaan vaan se koostuu monista pienistä asioista. Tarina kyllä etenee mutta se tekee pieniä pysähtymisiä tasaiseen tahtiin joista olisi päässyt eroon editoimisella vaikka varsinaisesti turhia kohtauksia ei elokuvassa olekaan, dialogin viilaus ei olisi ollut pahitteeksi ja vaikka näyttelijät pistävätkin parastaan niin tunnelma on koko ajan hiukan etäinen ja lattea.

 Elokuva on suhteellisen uskollinen tositapahtumille joten kyllä tämä käy pienenä historian tuntina ihmismielen synkkiin ja selittämättömiin osiin vaikka asiat olisikin voinut ytimekkäämmin esittää.

6/10

IMDb

The Hillside Strangler

DVDCompare

DVD

Trailer

Macabre: The Hillside Stranglers

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti