maanantai 4. elokuuta 2014

Faster


 Kun Driver pääsee vankilasta rankan kymmenen vuoden jälkeen niin hänellä on vain yksi suunnitelma: Kosto. Mies ei aikaile vaan pian vapauden koittamisen jälkeen tulee ensimmäinen ruumis jonka jälkeen hän saa peräänsä poliisit sekä palkkamurhaajan eikä yksikään osapuoli aio luopua tehtävästään.

 Faster on suoraviivainen kostotarina ja kuvaus synneistä, sovituksesta ja anteeksiannosta, tai oikeastaan anteeksiantamattomuudesta, mutta kun pintaa raapaisee hiukan syvemmältä niin sen alta löytyy myös yllättäviäkin piirteitä. Mutta ne taas on jokaisen katsojan itse ymmärrettävä ja jos ei välitä syvällisemmästä puolesta niin eipä elokuva niitä oikeastaan edes tarvitse sillä vaikka teos ei olekaan erityisen persoonallinen elokuvahistoriaa tuntevalle niin silti se on omassa sarjassaan erittäin toimiva paketti joka ei tehnyt itselleni kummoista vaikutusta ensi katsomalla sillä kehujen määrän myötä odotin enemmän.

 Mutta uudestaan katselun myötä Faster avautui ainakin minulle kaikessa yksinkertaisuudessaan sillä elokuva on hienosti ohjattu, kuvattu ja ennenkaikkea hyvin näytelty kokonaisuus jota tukee maltillisesti käytetyt musiikit jotka ei pauhaa koko ajan vaan hiljaisuudelle on osattu antaa tilaa: Tai oikeammin rytisevälle pellille, laukauksille ja turpaan vedon äänille mutta ymmärtänette mitä tarkoitan.

 Vaikka Faster ei olekaan mullistava elokuva niin tyylikäs, tyly ja toimiva kostotarina se kumminkin on ja elokuva on jälleen kerran yksi onnistuminen Dwayne Johnsonin näyttelijän uralla jolle ei näytä loppu koittavan aivan heti ellei tapahdu jotain katastrofaalista mokaa.

7/10

IMDb

Faster

DVDCompare

DVD

BluRay

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti