lauantai 23. elokuuta 2014

Blood Glacier


 Vuonna 2013 ilmastonmuutoksen laajuus on paljastunut jo tyhmimmällekin (Ainakin elokuvissa, oikeassa elämässä näin ei valitettavasti ole) ja sen seurauksena lähitulevaisuudessa elämä maan päällä saattaa muuttua. Näitä muutoksia on tutkimassa pieni ryhmä Itävallan Alpeilla 3500 metrin korkeudessa ja koska kyse on ihmisistä niin tottakai tutkijoiden välillä on omat ongelmansa joihin lähestyvä ympäristöministerin vierailu tuo vielä lisäjännitteitä. Mutta kun läheinen sulava jäätikkö muuttuu punaiseksi niin sen myötä tulee pahempiakin ongelmia kuin hankalat työkaverit tai positiivista propagandaa halajavat poliitikot.

 Enpä muista katsoneeni aikaisemmin itävaltalaista kauhuelokuvaa mutta Blood Glacierin perusteella täytyy ottaa joitain lähempään tarkkailuun sillä ainakin tämän ohjannut Marvin Kren alkoi kiinnostamaan ja onhan miehen työt huomattu jo rapakon toisellakin puolella sillä Krenillä on osio ABCs of Death 2: ssa (IMDb). Myös miehen esikoinen Rammbock (IMDb) on saanut kehujakin, ei tosin IMDb: n sakin puolelta mutta ne nyt tahtoo olla hyvin useasti hakoteillä varsinkin kauhun saralla.

 Elokuva on kenties liiankin kunnianhimoinen pieneen budjettiinsa katsottuna sillä efektipuoli on paikoitellen hiukan köykäistä vaikka tehtävänsä täyttääkin ja mukavan mielikuvitusrikkaita olentoja Itävallan pojat ovat onnistuneet saamaan aikaiseksi. Dialogi ei jää jankkaamaan vaan asiat sanotaan ja sillä selvä eikä näyttelijöistä pahaa sanottavaa löydy vaikka joitakin hahmoja pienet muutokset ei olisi haitannut.

 Koska leffan esikuvana on ollut suhteellisen selkeästi John Carpenterin loistava The Thing (NurinaNurkka) niin elokuvassa ei juurikaan huumori kuki ja samankaltaista maailmanlopun tunnelmaa tässä onkin. Lähelle kyseistä mestariteosta ei Blood Glacierillä kumminkaan ole asiaa ja siitä pitää huolen heikompi toteutus sekä huono loppu jossa ei ole mitään järkeä vaikka tietty pohjustus ratkaisuun annetaankin.

7/10

IMDb

Blood Glacier

DVDCompare

DVD

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti