tiistai 19. elokuuta 2014

One Hour Photo


 Yksinäistä elämää viettävä Sy Parrish on työskennellyt tunnollisesti ja hymyillen jo vuosia tavaratalo SavMartin valokuvaliikkeen palveluksessa. Hänen yksinäisyyteensä on kumminkin ollut apuna jo vuosien ajan Yorkinin perhe heidän valokuviensa muodossa mutta Syn pakkomielteisyyden pahetessa sekä elämäntilanteen muuttuessa hänen hymynsä katoaa ja perheen elämä alkaa kiinnostamaan häntä liikaa.

 Robin (R.I.P.) Williams oli suurelle yleisölle koomikko mutta itse kuulun niihin joiden mielestä Williams oli komedioissa toisinaan kieltämättä hauska mutta useammiten vain lähinnä rasittava karikatyyri. Parhaimmillaan hän oli kuitenkin synkemmissä rooleissa ja elokuvissa joista tämä Mark Romanekin ohjaus nousee parhaimmistoon. Elokuva on hyvä mutta Williamsin roolisuoritus romahduspisteensä saavuttavana Synä on erinomainen ja juurikin se syy miksi jokaisen elokuvan ystävän kannattaisi tämä katsoa. Jostain syystä minulle tulee tästä mieleen Michael Douglas ja hänen yhden miehen maailmanlopun kuvaus Falling Down (IMDb) vaikka suoranaisia yhtäläisyyksiä on vain vähän. No, huonompiakin mielleyhtymiä voisi olla sillä Falling Downkin on hieno ja yhtälailla aliarvostettu elokuva.

 One Hour Photo on hidastempoinen ja maltillisesti etenevä trilleri joka menee ohi hujauksessa eikä tylsää hetkeä kaikesta rauhallisuudesta huolimatta ole ja juurikin sen rauhallisuuden vuoksi en jaksa uskoa että joku joka pitää niinkin kammottavasta kohkauksesta kuin Mrs. Doubtfire (IMDb) lämpenisi tälle. Minulle tämä nousee yhdeksi lisäksi "Unohdettuihin Klassikoihin", joukkoon johon kuuluu mm The Mothman Prophecies (NurinaNurkka).

8/10

IMDb

One Hour Photo

DVDCompare

DVD

BluRay

Trailer



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti