lauantai 16. elokuuta 2014

Intruders


 Yhdysvaltojen armeija tarkkailee taivaita ja heidän tutkassaan näkyy omituisesti liikkuva lentävä esine joka ilmoitetaan virallisiin papereihin meteoriittinä. Joka vaihteli suuntaa ja korkeutta mutta käsky on käsky. Vastaavanlaisia tapauksia on ollut ennenkin ja ne ovat vaikuttaneet monen ihmisen elämään mutta mikä onkaan loppujen lopuksi tapahtumien taustalla?

 No sen voi arvata ainakin osittain The X-Filesin tai jonkun muun lukuisista 1990-luvun alun UFO-villityksen seurauksena tulleen tuotoksen nähnyt ja UFO-uskovaisia on maailma pullollaan. Vaikka itse uskonkin siihen että maailmankaikkeudessa on elämää muillakin planeetoilla niin se että tämä elämä tulisi meidän mutapallollemme tunkemaan antureita takapuoliin, kapseleita neniin tai lisääntymään kanssamme on äärimmäisen epätodennäköistä mutta en siltikään pidä sitä täysin mahdottomana vaikka järjen mukaan mahdollisuutta moiseen ei ole. No, en olekaan erityisen älykäs mutta ainakaan en pidä kaiken maailman henkiolentoja mahdollisena.

 Liki kolmetuntinen TV-elokuva Intruders perustuu osittain UFO-tutkija Budd Hopkinsin samannimiseen kirjaan sekä satoihin raportteihin väitetyistä kohtaamisista eri planeetan väestön kanssa. Mutta vaikka aihe onkin jo loppuun kaluttu Yhdysvaltojen armeijan salaliittoa myöten ja vaikka kyseessä onkin yli 20 vuotta vanha tuotos niin yllättävän hyvä laatuinen scifidraama se kumminkin on. Tylsistyminen ei yllätä missään vaiheessa, tarina etenee jouhevasti eikä näyttelijöiden työstä löydy valittamista ja varsinkin Richard (R.I.P.) Crennan työskentelyä on aina ilo seurata vaikkei mies sieltä moniulotteisimmasta päästä ollutkaan. Mies onkin hyvä osoitus siitä kuinka pitkälle voi pelkällä karismalla päästä.

 Intruders ei kuulu pakko nähtäviin tai yleissivistykseen mutta huomattavasti huonompia TV-tuotantoja ja mainosten täyteohjelmia tulee näinä päivinäkin eli jos tämä tulee joskus vastaan eikä muutakaan tekemistä tai katsottavaa ole niin huonomminkin voi aikansa viettää.

7/10

IMDb

Intruders

DVDCompare

DVD

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti