lauantai 23. elokuuta 2014

How to Train Your Dragon 2


 Viikinkien sekä lohikäärmeiden yhteiselo on jatkunut jo vuosien ajan rauhan merkeissä ja Hiccup tutkii uusia maailmoja lohikäärmeensä Toothlessin kanssa. Tutkimusmatkoillaan he löytävät jotain menneisyydestä sekä jonkun joka haluaa alistaa valtaansa ihmiset kuten heidän uudet lentävät ystävänsäkin. Moinen ei tietenkään sovellu vapautta kaipaaville ja yhteenotto on väistämätön.

 How to Train Your Dragon-elokuvat perustuvat hyvin löyhästi Cressida Cowellin kirjasarjaan (Näin ainakin sohvan toisen nurkan mukaan joka on lukenut kirjat) mutta ainakin animaationa kirjailijan luoma maailma on erittäin monipuolinen eikä 3D teattereissa ole välttämätön sillä leffa toimii muutoinkin kuin visuaalisena myllytyksenä. Elokuvassa on hyvä tarina ja hahmot joista lohikäärmeiden monipuolinen kirjo on omaa luokkaansa sekä toimiva huumori joka sopii näköjään keski-ikäisellekin. Paikallisessa teatterissa oli tietysti Suomeksi dubattu versio ja vaikka toteutus ihan kelvollinen onkin niin alkuperäiskieli on uskoakseni jälleen kerran se oikea versio jonka aion katsoa heti kun se vaan on mahdollista.

 Koska kyseessä on kumminkin enemmän lapsille suunnattu animaatio niin tietysti käsikirjoituksessa on sen omaperäisyydestä huolimatta joitan ennalta arvattavuuksia mutta nekään ei häiritse ja moni asia olisi voitu tehdä huonomminkin.

 How to Train Your Dragon 2 ei pääse ensimmäisen tasolle (IMDb) mutta ei jää liian paljon jälkeenkään eli suuhun jäi hyvä maku ja teatterista poistuessa vuonna 2016 tuleva kolmas osa tuntui enemmän kuin tervetulleelta ajatukselta. Siihen on kumminkin sen verran aikaa että ennen sitä tutustuminen TV-sarjaan (IMDb) on varmaan pakollinen.

8/10

IMDb

How to Train Your Dragon 2

DVDCompare

-----

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti