sunnuntai 17. elokuuta 2014

Legion of the Dead - Director's Cut


 William ja Luke, pari hiukan yksinkertaista kaverusta, on matkalla aavikon halki ja hyvin alkanut matka muuttuu huonoksi siinä vaiheessa kun heidät ottaa kyytiin sarjamurhaaja joka aikoo viedä heidät Kern-joelle tapettavaksi. Asiat menevät kunnolla pieleen siinä vaiheessa kun miekkoset parin mutkan kautta päätyvät baariin jossa on jotain jonka haluaa itselleen Kuoleman Legioonaa kasaava demoni Togaio. Hullun paloittelemaksi joutuminen ei välttämättä olisi ollut huono vaihtoehto.

 Ulli Lommel, Uwe Boll ja Olaf Ittenbach. Kolme Saksassa syntynyttä ja kolme tämän hetken huonointa suhteellisen tuotteliasta ohjaajaa joista Boll osaa edes hetkittäin jotain ja Lommel ei mitään kuten kammottava The Tomb (NurinaNurkka) ainakin minulle todisti lopullisesti. Ittenbach on jossain Bollin ja Lommelin välimaastossa ja visuualista kekseliäisyyttä miehellä onkin jonkun verran. Mielenkiinto miehen animaatioihin heräräsikin mutta elokuviin ei välttämättä tarvitsisi palata enää ikinä sillä ainakin tämä on heikko esitys.

 Käsikirjoituksessa on hyvin vähän järkeä saatika persoonaa ja toteutuksessa vielä vähemmän mutta verta riittää mukavasti ja jokseenkin äkkiväärä huumori vetää toisinaan maton jalkojen alta. Vitsiä väännetään sen verran oudoista asioista sopimattomaan aikaan että väkisinkin tuli muutaman kerran naurettua mutta parhaita nauruja aiheutti kumminkin joidenkin kohtausten uskomattoman tökerö toteutus.

 Valtaosa elokuvasta aiheutti kumminkin "Onko tämä nyt ihan pakko katsoa loppuun?!"-tuntemuksia eikä tästä ole hyväksi roskaelokuvaksi. No, onhan tässä Dolph Lundgrenin Dark Angelistä (IMDb) tuttu Matthias Hues jos se jollekulle riittää katsomisen syyksi.

PS: Elokuvan Suomi julkaisu on sitten lyhyempi Producer's Cut, jos nyt aivan välttämättä tämän haluatte katsoa.

3/10

IMDb

Legion of the Dead

DVDCompare

-----

Movie-censorship

Legion of the Dead Part 1
Legion of the Dead Part 2

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti