perjantai 15. elokuuta 2014

Ted Bundy


 Ted Bundy menestyy opinnoissaan lain parissa, hän on suosittu, hyvä käytöksinen sekä miellyttävä ja miehelle povataan loistavaa tulevaisuutta. Ongelma on se että hän on varas, sarjamurhaaja, nekrofiili sekä sosiopaatti vailla omaatuntoa eikä hänellä ole aikomustakaan lopettaa. Miehen nimestä tuleekin yksi Amerikan pahamaineisimmista sillä teot jäävät elämään historian kirjoihin.

 Myönnän sen ettei Ted Bundyn elämä ollut alkutekijöistä lähtien rehellisellä pohjalla sillä valheita riitti vanhemmista lähtien eli pohjaa myöhemmille teoille alkoi kasaantumaan jo nuorella iällä mutta jos miehen elämä kiinnostaa enemmän niin tuolta (Wikipedia) löytyy suhteellisen tarkkaa tietoa. Joka tapauksessa mitään selkeää, yhtenäistä syytä miehen teoille ei näyttäisi löytyvän vaan lukuisista pikkuasioista kasaantui Bundyn päänsisäinen täydellinen myrsky josta joutui maksamaan ainakin 30 naista. Mutta elokuva menee yllättävän tarkasti tositapahtumien mukaan ja vaikka muutoksia onkin niin ne ovat yllättävän pieniä (Wikipedia) ja tästä kiitänkin käsikirjoittajia. Myös näyttelijä valinnat ovat osuneet nappiin ja varsinkin Michael Reilly Burke on Bundyna loistavassa vedossa.

 Mutta toteutus ei kumminkaan toimi aivan niin hyvin kuin olisi mahdollista vaikka Ted Bundy selkeästi plussalle jääkin. Tarinan kerronta menettää otettaan puolen välin jälkeen eikä murhasta toiseen siirtyvän Bundyn sisimpään katsota kuin ohi kiitävien hetkien ajan. Toisaalta kuinka tutkaillakaan julkisuuden hakuisen, valehtelevan hullun sisintä? Mihin voisi uskoa? Näihin kysymyksiin ei vastauksia saatu mutta niitä elokuva olisi tarvinnut.

7/10

IMDb

Ted Bundy

DVDCompare

DVD

Trailer

Macabre: The Ted Bundy Song

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti