tiistai 19. elokuuta 2014

Dahmer


 Jeffrey Dahmer (Wikipedia) on miellyttävä mies joka työskentelee suklaatehtaalla. Iltaisin Dahmer huumaa sekä raiskaa miehiä joista hän sitten yrittää tehdä seksiorjia kotikutoisen lobotomian avulla. Muihin ilta ja yö aktiviteetteihin miekkosella kuuluu murhaaminen, nekrofilia, ruumiiden paloittelu ja kannibalismi sekä luiden ja joidenkin ruumiinosien talteen otto jottei kukaan hänen uhreistaan koskaan jättäisi häntä. Milwaukeen Kannibaalin nimen tulee tietämään ja muistamaan kaikki.

 Jo ennen elokuvan alkutekstejä myönnetään että joitain muutoksia totuuteen on tehty. Ne muutokset koskevat muun muassa uhrien nimiä sillä ne on muutettu heidän muiston kunnioittamiseksi mutta joitain suurempia muutoksia todelliseen on tehty tarinan kerronnan ehdoilla ja siitä samasta syystä kaikkea Dahmerin elämän vaiheita ei ole yritetykään elokuvaan sisällyttää. Mutta tosiasiat saa halutessaan selville kuka tahansa ja kumminkin se oleellisin tieto miehen elämästä leffasta uskoakseni löytyy sellaisellekin jolle nimi Jeffrey Dahmer ei kerro mitään vaikka myönnänkin sen että pienipohja tieto ei ainakaan haittaisi katsomista.

 Elokuva kumminkin on kohtalainen ja suuri kiitos siitä kuuluu hyvän roolityön tekevällä Jeremy Rennerille jonka suoritus Dahmerina vakuutti Kathryn Bigelowta sen verran että nainen halusi Rennerin The Hurt Lockeriin joka olikin sitten miehen lopullinen läpimurto suuren yleisön tietoisuuteen. Elokuvan hyvä tunnelma valitettavasti hajoaa pääosin noin tunnin kohdalla ja kun loppu itsessään on turhan tekotaiteellinen niin ei se ainakaan paranna kokonaisuutta.

 Dahmer on draama yhdestä aikamme kuuluisimmista sarjamurhaajista josta riittäisi kerrottavaa TV-sarjan verran eikä tämän käsikirjoittaja ole osannut hyödyntää todellisuutta parhaimmalla mahdollisella tavalla ja jos todellisuus kiinnostaa enemmän niin tällä kertaa olisi viisainta katsoa dokumentti tai pari. Myös kirjallisuuden puoleen kannattaa kääntyä jos se vaan on mahdollista. Musiikkia jälleen Nurinan lopussa.

6,5/10

IMDb

Dahmer

DVDCompare

DVD

Trailer

Macabre: Dahmer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti