torstai 28. elokuuta 2014

Immortal (Ad Vitam)


 Taivaiden Jumala Horus on saanut tuomion ja hänelle on annettu viikko aikaa olla ihmisten parissa mutta jos vierailu venyy niin jumala kuolee. Horuksella on omat suunnitelmansa New Yorkissa ja niihin kuuluu Jill sekä Nikopol jotka joutuvat huomaamaan etteivät he enää määrää omaa kohtaloaan suurempien voimien edessä. Suunnitelmia tosin mutkistaa Nikopolin menneisyys ja korruptoituneet poliitikot eikä Jillkään aivan ongelmaton ole.

 Enki Bilalin omasta Nikopol-trilogiasta (Rising Shadow), tai lähinnä osista siitä, tekemä filmatisointi on visuaalisesti kiinnostava teos joka on toteutettu suurelta osin tietokoneella hahmoja myöten jopa siinä määrin että leffa onkin enemmän animaatio kuin ns oikea elokuva. Yhdistely kouralliseen oikeita näyttelijöitä ei ole ongelmaton sillä kontrastit animoidun ja oikean välillä ovat todella räikeät mikä johtuu budjetin rajallisuudesta, 22 miljoonaa euroa kun oli jopa 10 vuotta sitten pieni raha näin kunnianhimoiseen projektiin vaikka ranskalainen Quantic Dream-pelistudio onkin varmaan parhaansa tehnyt. No, olihan kyseessä ensimmäisiä suurelta osin vihreää taustaa vasten tehtyjä elokuvia Casshernin (IMDb) ja Sky Captain and the World of Tomorrown (NurinaNurkka) ohella eli voidaan puhua edelläkävijästä, tosin tässä CGI on enemmän esillä kuin mainituissa.

 Elokuvan pahin ongelma ei kumminkaan ole toteutus sillä sen kykenee sulattamaan kunhan silmä ja pää tottuu vaan ongelma on alkuun todella mielenkiintoisen oloisen tarinan ja varsinkin sen kulun hyytyminen puolen välin paikkeilla jonka seurauksena katse sekä ajatukset pääsi ainakin minulla harhailemaan. Sivujuonien, tai ainakin hahmojen, karsiminen olisi tehnyt elokuvalle hyvää mutta ilmeisesti Bilal ei ole osannut luopua luomuksistaan vaan yritti sisällyttää mahdollisimman paljon sarjakuvaansa liikkuvaan muotoon tai sitten rahat ovat loppuneet kesken ja siinä samalla moni asia on pitänyt jättää puoli tiehen.

 Immortal (Ad Vitam) oli kassaluukuilla taloudellinen fiasko ja ymmärrän kyllä miksi sillä arvostelut olivat aikoinaan syystäkin vähemmän imartelevia eli satunnaisesti elokuvia katsovia ei teattereihin tätä saatu katsomaan ja pakkohan se on myöntää että suuri osa yleisöistä koostuu heistä. Mutta jos Bilalin työt kiinnostaa sarjakuvien ulkopuolelta niin ei muuta kuin katsastamaan miehen kyvyt tällä saralla. Joita ei mielestäni paljon ole, kaikkea ei rahojen loppuminenkaan selitä.

6/10

IMDb

Immortal (Ad Vitam)

DVDCompare

DVD

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti