keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

Faust: Love of the Damned


 Kun tuntematon mies jää kiinni paloiteltuaan 19 ihmistä ilman selkeää motiivia niin toki sellainen herättää poliisin sekä psykiatrien mielenkiinnon mutta pidätyksen jälkeen miekkonen ei ole kovinkaan puheliaalla tuulella. Pienen musiikki terapian seurauksena hän kumminkin avautuu ja kertoo tarinan joka on vain alkusoittoa tulevalle.

 Brian (mm. NurinaNurkka) Yuzna... Niinpä niin. Milloinkahan sitä jo uskoisi ettei miehen 1990-luvun alun jälkeisiin elokuviin välttämättä kannattaisi koskea sillä tämäkin David Quinnin, joka on toiminut myös käsikirjoittajana, sekä Tim Vigilin luomaan sarjakuvaan perustuva elokuva on mielenkiintoisesta ja hyvästä perversioiden värittämästä tarinastaan huolimatta toteutuksena jälleen kerran liki ala-arvoinen sillä surkeat näyttelijät (No, kyllä Jeffrey Combs sekä Andrew Divoff hoitavat hommansa kunnialla) ja todella töksähtelevä tarinan kuljetus sekä jotkut idioottimaisesti toteutetut kohtaukset syövät kokonaisuutta pahasti. Elokuvassa on kyllä toimivakin puolensa josta saa tarinan ohella suurelta osin kiittää Screaming Mad Georgen syystäkin palkittuja erikoistehosteita jotka lämmittävät vanhan koulukunnan edustajan sydäntä ja vertahan tässä on kiitettävästi. Yhdeksi latistavaksi tekijäksi täytyy vielä mainita musiikkien käyttö sillä vaikka soundtrackiltä löytyykin mm Machine Headia, SoulFlyta ja Fear Factoryä niin ei ne siltikään elokuvaan sovellu.

 Faust: Love of the Damned on monessa mielessä vanhan liiton kauhuelokuva paljasta pintaa myöten ja vaikka Faustin tarina onkin jo vanhaa perua (Wikipedia) niin silti siihen on saatu uuttakin henkeä. Sarjakuvan aionkin hankkia käsiini mutta tämäkin, Suomessa Dark Label-sarjassa julkaistu, elokuva lähtee toisen keräilijän hyllyyn, rohkeasta yrityksestään huolimatta.

5/10

IMDb

Faust: Love of the Damned

DVDCompare

DVD

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti