tiistai 29. heinäkuuta 2014

Walking Tall


 Chris Vaughn palaa vuosien jälkeen kotikaupunkiinsa ja tottakai asiat ovat muuttuneet. Moni asia on kumminkin mennyt pahasti alamäkeen jopa siinä määrin ettei moista voi vain seurata sivusta vaan asioille on tehtävä jotain. Ja kun sana ei riitä niin silloin on otettava kovemmat otteet käyttöön.

 Walking Tall perustuu sheriffi Buford Pusserin elämään josta on tehty aikaisemmin useampikin elokuva (IMDbIMDb, ja IMDb) sekä lyhytikäinen TV-sarja (IMDb) joista en ole nähnyt yhtäkään eli vertailuja niihin en voi tehdä. Sen tosin tiedä että ainakin tässä tositarina on jälleen kerran suhteellinen käsite vaikka suurempiakin muutoksia olen elokuvissa tottunut näkemään mutta ottakaa itse asioista selvää enemmän jos kiinnostaa. Mutta ainakin tämä elokuva on viihdyttävä eikä se muuta yritäkään olla. Turhat syvällisyydet, ellei oikeuden tajua lasketa, on heitetty suosiolla syrjään eikä tämän kaltaisiin mitään suuria ajatuksia mahdukaan eikä toisaalta edes tarvita sillä moiset vain latistaisivat viihdearvoja. Näyttelijät ovat laadukkaita, joista varsinkin Johnson jaksaa edelleen ylättää ja kumma kyllä Knoxvillestäkin on johonkin muuhun kuin ottamaan potkuja munilleen, eikä heikkoa lenkkiä heissä oikeastaan ole. Myös ohjaaja Kevin Bray hoitaa tehtävänsä kunniakkaasti.

 Walking Tall ei sovellu sellaiselle ihmiselle joka näkee elokuvat vain ja ainoastaan taiteen lajina, kai sellaisiakin on, mutta jos haluaa nollata päätään noin 83 minuutiksi niin paljon huonompiakin vaihtoehtoja löytyy.

PS: Tähänkin on tehty pari Kevin Sorbon tähdittämää (?) "jatko-osaa" suoraan kotiteattereihin ja siitä syystä että niissä on Sorbo en kyseisiä teoksia aio koskaan katsoakaan. Mutta tiedättepähän moisten olemassa olon jos kiinnostaa (IMDb ja  IMDb).

7/10

IMDb

IMDb

DVDCompare

DVD

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti