tiistai 8. heinäkuuta 2014

Madman


 Maanviljelijä Marz oli ruma sekä julma mies joka sekosi ja tappoi perheensä. Mies hirtettiin mutta aamun tullen köydessä ei roikkunut enää ketään eikä häntä ole koskaan löydetty kuten ei hänen perheensäkään jäänteitä ja jos edes kuiskaat hänen nimensä liian kovasti niin Mielipuoli Marz tulee ja päästää sinut päiviltä. Näin ainakin tarinat joita kesäleirin nuotion ympärillä kuulee kertovat ja kas, kuinkas ollakaan: Jotkut tarinat ovat tosia.

 Madman on jälleen yksi 1980-luvun alkupuoliskon slasher buumin tuotoksista ja jos mahdollista niin jopa muita vastaavia aikalaisiansa suoraviivaisempi. Alun tarinan pohjustuksen jälkeen ei juurikaan tuhlata aikaa hahmojen kehittämiseen tai ylimääräisiin juonikuvioihin, vaikka tarinan erikoisuutena onkin kaksi erillistä tarinalinjaa, vaan hahmoja karsitaan tasaiseen tahtiin pienten esittelyjen jälkeen mikä on erittäin positiivista sillä näyttelijöiden suoritukset olivat suhteellisen mitään sanomattomia eli on parempi että moiset poistetaan äkkiä. Osa tapoista on ns off screeninä eli kuvaruudulla ei liikoja näytetä mutta jotkin tapot on suhteellisen yllättäviä sekä verisiä ja onpa joukkoon muutama naurettavakin eksynyt.  

 Madman on ohjaaja Joe (R.I.P.) Giannonen ainoa ohjaus ja vaikkei leffa varsinainen klassikko olekaan niin vankka kulttimaine teoksella kumminkin on ja se johtuu varmaankin vahvasta camp-hengestä jota elokuvassa on sekä tappajasta sillä vaikkei Marz erityisen persoonallinen olekaan niin erilaisuutta, jopa kekseliäisyyttä, moneen muuhun verrattuna on kumminkin tarpeeksi ja onhan mies sen verran tyly ja yksinkertainen tappokone ettei hänestä voi olla pitämättä.

 Onko Madman korni? Kyllä. Onko Madman genrensä parhaimmisto? Ei. Onko Madman pakko katsottavaa genren faneille? Kyllä. Auttaisiko nousuhumala ja kaveriporukka parantamaan elokuvaa? Kyllä. Eli Madman ei varmaankaa uppoa muille kuin genren faneille ja koska itse kuuluun heihin niin omassa huvittavuudessaan leffa oli ainakin minulle positiivinen katsomiskokemus.

7/10

PS: Tästäkin on hieno biisi olemassa mutten löytänyt sitä Youtubesta mutta jos jotakuta kiinnostaa niin kyseessä on F.K.Ü.: n Marz Attacks.

IMDb

Madman

DVDCompare

DVD

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti