sunnuntai 24. elokuuta 2014

Insomnia


 Kaksi Los Angelesilaista etsivää lähetetään pieneen Alaskassa olevaan kaupunkiin tutkimaan naisen murhaa. Etsivillä on omat ongelmansa sisäisen tutkinnan kanssa ja kun henkilökohtaisiin paineisiin liitetään yötön yö sekä unettomuus niin etsivä Dormer tekee karmaisevan virheen. Tällä virheellä on yksi silminnäkijä: Murhaaja jota Dormer tuli parinsa kanssa ottamaan kiinni.

 Insomnia on uusintaversio samannimisestä norjalaisesta elokuvasta (IMDb) ja tämä kerrotaankin lopputekstien alkuvaiheessa suurin kirjaimin. Itse en ole vieläkään kyseistä teosta nähnyt mutta jospa sen joskus saisi katsottua sillä jos tämänkin suhteen pitää paikkansa se että alkuperäinen on parempi niin aika priima elokuva pitäisi olla kyseessä sillä ainakin tämä Christopher Nolanin (mm NurinaNurkka) ohjaama versio rikosten yhdistämistä elämistä on hyvä. Robin Williams vainaa on roolissaan melkein yhtä loistavassa vedossa kuin One Hour Photossa (NurinaNurkka) ja jopa yliarvostettu sekä useasti yksipuolinen Al Pacino näyttää kyvyistään niitä puolia joiden vuoksi häntä on ylistetty jo kymmeniä vuosia. Elokuva onkin suurelta osin kaksikon harteilla mutta kyllä muutkin näyttelijät ansaitsevat palkkansa.

 Käsikirjoituksessa on pieniä loogisuus virheitä mutta pahimmat ojat on onnistuttu välttämään ja kyllähän Nolan on alusta lähtien osannut työnsä eikä tälläkään kertaa ohjauksesta tai kuvauksesta suurempia Nurisemisia löydy ja jopa jotkut kuvalliset kikkailut jollaiset normaalisti raivostuttavat toimii tässä hyvin. Insomnia on hyvä trilleri jolla on se sama ongelma kuin lukuisilla muillakin trillereillä eli uudestaan katsomisarvoa ei ole, ei ainakaan ennen kuin unohtaa mitä elokuvassa tapahtuikaan.

8/10

IMDb

IMDb

DVDCompare

DVD

Trailer

1 kommentti:

  1. Very informative post. .:) enjoyed reading every bit of it ...

    Thanks for sharing ..


    Apu

    VastaaPoista