lauantai 4. tammikuuta 2014

The Possession


 Pihakirppiksiltä voi joskus tehdä löytöjä. Eräältä sellaiselta Clyden tytär Em löytää vanhan, hienon puulaatikon jonka seurauksena jo avioeron läpikäynyt perhe alkaa hajoamaan lopullisesti.

 The Possession perustuu hyvin löyhästi "tositarinaan" ja oli tekonimeltään Dibbuk Box (Wikipedia) josta tuottaja Sam Raimi sekä tanskalainen ohjaaja Ole Bornedal halusi The Exorcistin hengenheimolaisen. Jakelija Lionsgate taas halusi kauhuhitin joten ikärajaa sorvattiin alemmaksi laajemman yleisön saamiseksi ja muutaman minuutin saksimisen jälkeen saatiinkin PG-13 ikäraja. Tämä samainen versio on ainakin Suomen DVD-julkaisu ja ikärajana on 16. Britit taas saavat "nauttia" Unratedista ja 15 vuotias saa laillisesti ostaa teoksen hyllyynsä. Näiden leikkausten vuoksi liki kaikki kohtaukset joiden olisi ymmärtääkseni pitänyt olla jännittäviä ja jopa kauheita ovat ainakin PG-13 versiossa täysin ponnettomia ja vailla minkäänlaista tunnelmaa vaikka vievätkin tarinaa eteenpäin.

 Näyttelijät ovat hyviä liki kauttaaltaan ja jopa lapsinäyttelijät suoriutuvat tehtävästään kunnialla, ainoa joka onnistuu heikommin on (ei niin yllättäen) räppäri Matisyahu. Leffassa on joitain persoonallisia ideoita sekä lupaava alkuasetelma mutta teos on ennalta-arvattava alusta loppuun ja jotkin keskeiset hahmot syrjäytetään liki täysin aivan väärään aikaan eikä kaikkia onnistuta muutoinkaan hyödyntämään koko elokuvan keston aikana.

 En tiedä olisiko tämä parempi Unratedina mutta se varmaan kannattaa katsoa jos tähän haluaa aikaansa haaskata, jos taas haluaa jotain The Exorcistiin rinnastettavaa niin The Conjuring on se elokuva joka kannattaa mieluummin valita.

4/10

IMDb

The Possession

DVDCompare

BluRay

Movie-Censorship (VAROITUS! SISÄLTÄÄ SPOILEREITA!)

Theatrical vs. Unrated

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti