torstai 30. tammikuuta 2014

In the Mouth of Madness


 John Trent on vakuutusetsivä jonka ura on nähnyt parempiakin päiviä sillä pakkopaita ja pehmustettu huone eivät ole merkkejä menestyksestä. Eikä hän ole ainoa sillä maailmalla leviää mystinen sairaus joka tekee ihmisistä hulluja mutta mikä onkaan tarina tämän kaiken takana? Ainoa joka voi antaa tähän vastauksen on John.

 Maailmassa on paljon niin sanottuja "Unohdettuja klassikoita", elokuvia jotka ansaitsisivat laajempaa huomiota iästään tai menestyksestään huolimatta ja John Carpenterin In the Mouth of Madness on ehdottomasti yksi niistä vaikka kyseessä ei olekaan täydellinen suoritus. Mutta kumminkin elokuva on onnistunut, persoonallinen sekä efekteiltään komea (Niistä kiitos jälleen KNB:lle) kunnianosoitus eräälle H.P. Lovecraftille. Leffassa on välillä joitain uskottavuus ongelmia lähinnä hahmojen käyttäytymisen osalta mutta kaikkeen saadaan vastaus tarinan edetessä hyvien näyttelijöiden avustamana joista täytyy mainita David Warner sekä eräs Charlton Heston ja kyllähän Sam Neill jäykkyydestään huolimatta hoitaa hommansa hyvin.

 Näihin aikoihin John Carpenter luopui yhdestä tavaramerkistään eli syntikoilla tehdystä yksinkertaisesta musiikista ja vaihtoi ne sähkökitaralla sekä rummuilla tehtyyn rockin ja metallin välimaastoon asettuvaan, edelleen yksinkertaiseen, raskauteen mutta tässä se ei vielä häiritse sillä sitä osastoa kuullaan vain alku- ja lopputeksteissä eikä ne itse elokuvaan kävisikään. Ghosts of Marsissahan musiikit pauhaa koko ajan ja vaikka Anthrax olikin niitä leffaan tekemässä niin kyllähän ne raivon partaalle ajoivat jo muutoinkin huonossa elokuvassa.

 In the Mouth of Madness on Lovecraftmaisin elokuva mitä on koskaan tehty ilman miehen alkuperäisiä tekstejä, vaikka pieniä viittauksia niihin onkin, mutta silti ollaan monessakin mielessä syvällä HPL:n luomassa synkässä maailmankuvassa, universumissa jossa ihmisen osa on lohduton.

PS: Ensimmäinen "Unohdettu Klassikko"

8/10

Imdb

In the Mouth of Madness

DVDCompare

DVD

BluRay

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti