tiistai 14. tammikuuta 2014

Cloudy With a Chance of Meatballs


 Flint Lockwood on aina kokenut olevansa erilainen ja ulkopuolinen mutta hän ei ole antanut sen häiritä vaan pienellä Swallow Fallsin saarella asusteleva keksijä on päättänyt keksiä joku päivä jotain merkittävää. Se päivä koittaakin kun keino valmistaa vedestä mitä tahansa ruokaa selviää, saarelaisten ainoa ravinto kun on sardiinit, ja niin Flint onnistuu rottalintujen lisäksi saamaan aikaan jotain toimivaa. Mutta voiko kaikki mennä putkeen ahneuden ja lyhytkatseisuuden hallitsemassa maailmassa?

 No mitäpäs luulisitte? Onneksi ei mene sillä tylsää katsottavaa moinen olisi ja kun vaihtoehtona on tämän kaltainen uuden vuosituhannen yksi parhaista suuren studion ei-japanilaisista animaatioista niin en valita. Komea tietokonegrafiikka lyö loistavasti kättäpäivää sekopäisen tarinan sekä omalaatuisten hahmojen kanssa ja veikkaankin että tekijät joka ikisessä tuotantoportaan askelmassa ovat olleet sienissä tai vähintään pilvessä. Ääninäyttely on laadukasta kauttaaltaan mutta mitä odottaa sellaisilta nimiltä kuin James Caan, Mr. T, Benjamin Pratt tai tietysti Bruce "Groovy" Campbell? Eikä edes Anna Faris onnistu raivostuttamaan vaan ääni käy Sam Sparksin hahmoon täydellisesti.

 Cloudy With a Chance of Meatballsissa on luonnollisesti pakollisia animaatioiden kliseitä mutta ne ei nouse hallitsevaksi teemaksi missään vaiheessa vaan kaikki pysyy muutamaa pientä kohtausta lukuunottamatta hienovaraisina viittauksina tai ohimenevinä asioina mutta mieleenpainuvina kumminkin eli katsojan älykkyyttä, edes lapsen, ei aliarvioida liikaa ja huumori on yllättävää sekä tuoretta. Jos olet elämänhalusi menettänyt kyynikko niin tuskin halut palaa tämänkään myötä mutta jos olet elämänhaluinen kyynikko niin irtaudu vitutuksen syövereistä hetkeksi tämän avulla, niin tein minäkin.

9/10

Imdb

Cloudy With a Chance of Meatballs

DVDCompare

DVD

BluRay

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti