lauantai 4. tammikuuta 2014

Vanishing on 7th Street


 Detroitin sähköt katoavat lopullisesti ja valtaosa ihmisistä häviää silmänräpäyksessä, jättäen jälkeensä vain vaatekasat. Kourallinen ihmisiä kumminkin selviytyy mutta pimeydessä on jotain joka haluaa heidät. Päivien käydessä lyhyemmiksi ja patterien loppuessa nopeammin ja nopeammin myös selviytymisen mahdollisuudet hupenevat.

 Vanishing on 7th Streetin suhteen ei ollut kummoisia odotuksia sillä näyttelijöistä Hayden Christensen ei ole onnistunut yhdessäkään aikaisemmassa roolissaan, Thandie Newton on ollut yleensä vain silmäkarkkina eikä John Leguizamo ole ollut kuin yhden elokuvan, Spawn, kantava voima vaikka onkin päätynyt hyviin elokuviin sekä onnistunut tekemään muutaman kelvollisen roolin siinä sivussa.

 Toisaalta ohjaaja Brad Anderson on tehnyt pari erinomaista, Christian Balen tähdittämä The Machinist sekä David Caruson ainoan hyvän saavutuksen Session 9, elokuvaa. Vanishing on 7th Streetin ongelma ei olekaan näyttelijöissä, mikä oli äärimmäisen yllättävää, tai ohjauksessa vaan käsikirjoituksessa jonka heikkoudet ovat pääosin loppupuolella. Elokuvassa on paikoitellen loistavan japanilaisen Kairon, tai ainakin edes sen jenkkiversio Pulsen, tunnelmaa ja leffa on osittain hyvä, osittain välttävä mutta paikoitellen heikko juurikin käsikirjoituksen ongelmien vuoksi joten onkin sääli ettei loppuviilausta ole tehty, olipa syy siihen mikä tahansa.

 Elokuva on hyvin minimalistinen ja maltillinen jo mainittuun loppupuoleen saakka mutta jätti ainakin itselleni ristiriidoistaan huolimatta positiivisen maun suuhun vaikka odotukset olivat matalalla. Tai kenties juuti siksi.

7/10

Imdb

Vanishing on 7th Street

DVDCompare

BluRay

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti