lauantai 25. tammikuuta 2014

Riddick - Unrated Director's Cut


 Richard B. Riddick on jätetty kuolemaan auringon korventamalle planeetalle eikä kerta ole ensimmäinen. Ja sehän passaa sillä pesti Necromongersien valtiaana teki hänestä lepsun, varomattoman. On aika herättää hänessä uinuva eläin sillä sille olisi käyttöä.

 Riddick on Pitch Black-sarjan (NurinaNurkka), tai The Chronicles of Riddick-sarjan (NurinaNurkka) (kumpaakin termiä käytetään), kolmas osa joka ottaa pakkia ensimmäisen tunnelmaan sekä valitettavasti myös kaavaan. Mutta silti paluu toimii ja Riddick on jälleen synkkä, tyly sekä yksinkertainen elokuva, poikkeuksena aikaisempiin on alkupuolen yllättävän kevyt huumori. The Chronicles of Riddickin tyhjä mahtipontisuus on unohdettu liki kokonaan ja vaikka korkean ikärajan vuoksi budjettia piti pienentää rankasti on jälki silti komeaa sillä rahaa saatiin lisää elokuvan tekoon karsimalla käsikirjoitusta ja Vin Dieselin sekä ohjaaja David Twohyn pienentäessä palkkioitaan huomattavasti. Näyttelijät ovat laadukkaita kauttaaltaan ja jopa vapaapainija Dave Bautista on roolissaan uskottava, joskaan se ei kovin kummoisia ole vaatinut. Leffa toimiikin erittäin hyvin viimeistä puolituntista lukuunottamatta jolloin käsikirjoitukseen tulee ongelmia dialogia myöten. No, onneksi komea toiminta pelastaa paljon.

 Teatteriversioon lisätyt noin kahdeksan minuuttia koostuu pääasiassa parista dialogikohtauksesta joista toinen on pohjustus mahdolliseen neljänteen osaan, muiden ollessa pieniä lisäyksiä eikä toimintaa tai väkivaltaa ole teattereihin vähennetty mikä oli yllätys.

 Riddick on äijä-elokuva, vaikka Jone Nikula ja Jouni Hynynen tekikin koko sanasta vitsin, mutta kyllähän tämä naisillekin sopii, tosin kuolaus Vin Dieseliä kohtaan on todennäköisesti pakollista, muutoin vaatimuksena on vähintään henkiset munat.

8/10

Imdb

Riddick

DVDCompare

BluRay

Movie - Censorship (VAROITUS! SISÄLTÄÄ SPOILEREITA!)

Riddick

Trailer


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti