torstai 30. tammikuuta 2014

Here Comes the Devil


 Rannalla päivää viettävän perheen lapset katoavat Tijuanan vuoristoon ja he löytyvät vasta seuraavana aamuna. Pian käy selväksi että vuorilla on yön aikana tapahtunut jotain joka on jättänyt heihin jälkensä ja muuttanut heitä mutta mitä ja kenen tai minkä toimesta?

 Here Comes the Devil on maailmalla kehuttu sekä palkittu meksikolainen kauhuelokuva joka on tyylillisesti puhtaasti 1970-luvun italialaisten ja espanjalaisten elokuvien hengenheimolainen, reipasta rintojen esittelyä sekä pientä sleaze-henkeä myöten. Ja jos tuon aikakauden tyyli ei kiinnosta niin turhaanpa tämän lukemista enää jatkat sillä tämä leffa ei ole sinua varten. Tarina on yksinkertainen ja koko elokuvan toteutus hyvin alkeellinen sekä hillitty mutta toimiva, osittain juurikin alkeellisuuden vuoksi joka antaa uskottavuuden leimaa teokseen. Näyttelijöissä ei ole valittamista mutta sietokykyä latinomaista ylinäyttelemistä kohtaan on oltava vaikka paljon pahempaakin olen nähnyt.

 Here Comes the Devil on pieni piristys modernin kauhun seassa ja tarjoaa jopa kauhun suurkuluttajalle joitain persoonallisia, jopa yllättäviä, ratkaisuja ja kohtalaista tunnelmaa. Suurin yllätys tuli tosin lopputekstien alkaessa kun lopputunnari paukahti soimaan The Massacre Must Beginin toimesta, löytyy tämän Nurinan lopusta, sillä en aivan osannut moista odottaa. Käykö biisi elokuvaan? No ei helvetissä.

7/10

Imdb

Here Comes the Devil

DVDCompare

-----

Trailer

Theme Song



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti