keskiviikko 8. tammikuuta 2014

Resolution


 Jokainen tarvitsee ystäviä vaikka toisinaan niistä on harmia. Mike Danube jos kuka tietää sen sillä hänen paras kaverinsa Chris on huumeille menetetty tapaus. Mutta saatuaan tallenteen jolla Chris heiluu sekopäisenä aineissa luonnonhelmassa hän päättää yrittää vielä kerran vetää ystäväänsä kuiville. Helppoa se ei ole sillä syrjäinen mökki ei ole tae rauhasta ja lisäksi tallenteita ilmaantuu lisää.

 Moni kumartelee indie-elokuvia, minä taas kuuluun niihin joka pitää niitä pääasiassa tekotaiteellisena ja mukasyvällisenä paskana joissa ei ole mitään tolkkua. Mutta joskus tulee hyviä kuten Rubber tai Tucker and Dale vs. Evil ja nyt, Resolution. Elokuvassa on loistavaa dialogia sekä kaksi uskomattoman hyvää, ja tuntematonta, pääosannäyttelijää joista varsinkin Vinny Curan tekee hienon suorituksen. Leffa on kauhutrillerimäinen mutta omalaatuinen syrjäinen mökki-asetelmastaan huolimatta ja tarjoaa yllätyksiä, jos ei nyt liukuhihnalta niin useita kumminkin. Resolutionissa on joitain realistisuus ongelmia mutta tällaisia elokuvantekijöitä tarvitaan: Sellaisia, joka tunnustaa rehellisesti juurensa mutta ei kumminkaan pelkää lisätä omaansa eikä tarvitse Yhdysvaltojen valtionvelan suuruista budjettia.

 Harvoin tulee lopputekstien alkaessa meidän sohvalla yhtä hiljaista hetkeä mutta tällä kertaa niin kävi, odotuksia kun ei elokuvan suhteen ollut varsinkaan sen jälkeen kun huomasin DVD: n kannessa Timo "Messuan suuria studioita vastaan mutta käyttäydyn itse silti samallalailla ja rahastan surutta Iron Skyn Dictator's Cutilla" Vuorensolan kehut. Mutta keskinkertainen ohjaaja on oikeassa: Resolution on omaperäinen ja erikoinen.

8/10

Imdb

Resolution

DVDCompare

-----

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti