lauantai 8. helmikuuta 2014

Thor: The Dark World


 Loki on vangittu ja lukittuna tyrmään hamaan loppuun saakka. Sillä välin Thor kavereineen yrittää tuoda rauhan Yhdeksän Valtakunnan keskuuteen mutta kun hänen rakastettunsa Jane katoa kaikennäkevän Heimdallin katseelta on aika tehdä paluu Midgårdiin. Janen harhareissun vuoksi Yhdeksän Valtakunnan olemassa olo on kumminkin jälleen vaarassa, muinaisen pahuuden halutessa sen mikä heille kuuluu.

 Ensimmäinen Thor oli ihan kelpo viihdettä mutta jotain jäi puuttumaan. Nyt sitä jotain on löytynyt hiukan enemmän sillä Thor: The Dark World pistää ensimmäistä paremmaksi huomattavasti synkemmällä otteellaan jota kylläkin keventää hyvä sekä yllättävä huumori. Thor on hahmona edelleen liki koppavan itsevarma mutta tasapainoisempi eikä Chris Hemsworthin suorituksessa mitään vikaa olekaan. Shown tosin meinaa varastaa Tom Hiddleston Lokina sillä mies on roolissaan uskomattoman hyvä ja juuri niin tasapainoinen kuin vallanjanoisen, sisältään sirpaleisen hullun kuuluukin olla. Myös Stellan Skarsgård tekee hyvää työtä hullujenhuoneenkin kautta käyneenä, hänen päänsä pehmeneminenhän on Lokin syytä kuten Marvel elokuvansa katsoneet tietävät, Erik Selviginä eikä heikkoa lenkkiä muutoinkaan ole. Hahmoja tosin on vieläkin liikaa eikä kaikille tahdo olla tarkoitusta tai käyttöä eli ensimmäisestä tuttu ongelma toistaa itseään mutta ei kumminkaan niin pahasti. Toiminta on näyttävää ja sekoitus viikinkitarustoa sekä scifiä toimii hyvin, eli historia friikit itkee, ja pisteenä i: n päälle myös tarinan roistot ovat hienoja.

 Joistain, etenkin loppupuolen, editointi ja ohjaus ongelmistaan huolimatta Thor: The Dark World on viihdyttävä elokuva ja odotukset seuraavaa Terminatoria kohtaan sai ensimmäisen nosteensa sillä Terminator: Genesis on tämän ohjanneen Alan Taylorin seuraava projekti. Kiitän elokuva jumalia siitä ettei McG ole enää tekemisissä sen sarjan kanssa...

PS: Marvel, tai Teidät nykyään omistava Disney, kuinka olisi pieni diili? Pari pyyntöä: Hankkikaa jo takaisin The Punisherin oikeudet ja antakaa hahmolle viimeinkin sen arvon ansaitseva elokuva, vaikka kohtalaista yritystä on ollutkin (Lundgrenin versio on se paras), ja tehkää kunnollinen Wolverine. Saatte vaikka sieluni jos haluatte ja moiseen hupatukseen uskotte? Kiitos.

8/10

Imdb

Thor: The Dark World

DVDCompare

-----

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti