lauantai 22. helmikuuta 2014

Horror Express


 Sichuanin maakunta, Kiina, 1906. Englantilaisten johtama tutkimuskunta löytää syrjäisestä luolasta jäätyneenä muinaisen kädellisen joka pitää tietenkin saada Englantiin. Kun junamatka Siperian läpi on vaarallinen ja olosuhteet ovat armottomat niin ei siihen olisi enää lisäksi tarvinnut miljoonia vuosia vanhaa apinaa joka ei pysy laatikossaan ja on tietysti kuolettava.

 Mutta yllättävällä tavalla ja muutoinkin Horror Express on persoonallinen sekoitus brittiläistä ja espanjalaista tyyliä legendaaristen näyttelijöiden tukemana vaikka suorituksia on jälleen osittain dubattu sillä toisena kuvauskielenä on ollut espanja. Spagetti western tyyliset musiikit sotkevat pakkaa vielä hiukan lisää ja pääteema jäi ainakin minulle soimaan toviksi päähän. Elokuvan tunnelma on hyvä ja monen nykykauhun tekijän pitäisikin ottaa oppia vanhojen synkkyydestä joka on kumminkin eri asia kuin brutaalius joka on näinä päivinä kovassa huudossa. Efektit ovat auttamatta vanhentuneet mutta täyttävät edelleen tehtävänsä niin hyvin kuin on tämän ikäisessä, sekä pieni budjettisessa, elokuvassa mahdollista
.
 Vaikka aika ei ole ollut Horror Expessille armollinen ja jotkin asiat elokuvassa ovat liki naurettavia niin silti leffa on pitänyt pintansa kohtalaisen hyvin ja kuuluu kauhun ystävän pakkokatsottaviin, varsinkin jos pidät enemmän vanhemmasta tuotannosta.

7/10

IMDb

Horror Express

DVDCompare

DVD

BluRay

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti