perjantai 21. helmikuuta 2014

The Extraordinary Adventures of Adèle Blanc-Sec


 Ah, Pariisi. Romantiikan, tieteen, taiteen, ilon ja rauhan kaupunki. Tilanne muuttuu osittain kun museossa olevasta dinosauruksen munasta kuoriutuu lentolisko jonka professori Espérandieu on onnistunut herättämään eloon miljoonien vuosien jälkeen. Hänet pidätetään ja tuomitaan kuolemaan muutaman teostaan johtuneen kuolemantapauksen vuoksi mutta se taas ei sovi Adèle Blanc-Secille sillä hän tarvitsee professorin kykyjä 4000 vuotta vanhan muumion herättämiseen joka saattaa tietää keinon hänen siskonsa pelastamiseen. Eli professori pitäisi saada vapaaksi mutta miten?

 Ohjaaja Luc Besson on onnistunut uransa varrella tekemään muutaman täysosuman (La Femme Nikita, Léon, The Fifth Element) joiden jälkeen hän oli joidenkin mielestä jopa nero mutta ura on pidemmän päälle asettunut keskinkertaisuuteen ja varsinkin miehen tuottamat tusina toimintaelokuvat ovat suurelta osin sietämättömiä. Tällä kertaa hän on tarttunut Jacques Tardin sarjakuviin ja koska elokuva on ranskalainen, hyvin, hyvin ranskalainen, niin tietenkin se on visuaalisesti hieno ja tarinaltaan erikoinen mutta valitettavasti sisältää myös liki kaikki hahmo kliseet mitä ranskalaisissa elokuvissa on koskaan nähty ja varsinkin sivuhahmot ovat niin stereotypioita kuin olla ja voi, jopa niin paljon että ärsyttävät Asterix- elokuvat tulee joistain väkisin mieleen, maskeerauksia myöten. Siinä tulikin jo yksi elokuvan heikkous, toinen on huumori joka on tietenkin pääosin sellaista jolle lapsi-iässä olleet isovanhempamme nauroivat ja pahimmissa kohdissa Jerry Lewis ei ole kovinkaan kaukana (Eli jälleen "hyvin ranskalaista") ja vaikka elokuva kirvoittikin useammat naurut niin niistä ei voi kiittää näitä edellämainittuja piirteitä.

 The Extraordinary Adventures of Adèle Blanc-Sec on lapsellinen elokuva joka jää plussan puolelle vaikka parempaankin olisi edellytyksiä ollut. Ja tämän sanoo ihminen joka hyvin pitkälti sulattaa ranskalaisen tyylin eli jos et ole tähänkään asti maan tuotoksista pitänyt niin et pidä tämänkään jälkeen.

7/10

IMDb

The Extraordinary Adventures of Adèle Blanc-Sec

DVDCompare

DVD

BluRay

Trailer



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti