maanantai 10. helmikuuta 2014

Tales From the Crypt Presents: Demon Knight


 Vanha hostelliksi muunnettu kirkko mitättömän New Mexicossa olevan Wormwoodin liepeillä saa uuden asukkaan mutta hänen kintereillään on jotain vaarallista. Tämän huomaa pian paikan muutkin asukit sillä pahuudella on keinonsa ja kun helvetti pääsee irti niin se ei helpolla pysähdy.

 Demon Knight on ensimmäinen kolmesta spin-off elokuvasta vuosina 1989-1996 pyörineestä Tales From the Crypt (IMDb) TV-sarjasta. Kaksi muuta ovat Bordello of Blood (IMDb) ja I Walked With a Zombien uusintaversio Ritual (IMDb) joka löytyy Suomesta nimellä Voodoo: Tummempi Kuin Veri, versiosta on tosin jostain syystä leikattu Crypt Keeperin juonnot pois. Koko franchisé tietysti perustuu EC: n 1950-luvulla julkaistuihinTales From the Crypt sarjakuviin joista tehtiin ensimmäinen filmatisointi jo 1972 (IMDb).

 Mutta se historiasta, elokuvaan. Demon Knight on oikeaoppinen osoitus siitä miten huumori ja kauhu saadaan toimimaan yhdessä sillä vaikka koko elokuva on rento ja kieli on sopivasti poskessa niin itse tekemistä ei ole otettu vitsinä vaan tuotannossa on kiinnitetty huomiota oikeisiin asioihin kuten tehosteisiin ja ennen kaikkea maskeerauksiin jotka tuovat kauhupuoleen lisää uskottavuutta. Eikä sopiva veren läträys tietenkään haittaa asiaa. Kun vielä hahmot sekä näyttelijät toimivat hyvin, näyttelijöistä Billy Zane on loistavassa vedossa, niin lopputuloksena on hauska ja viihdyttävä elokuva joka on kestänyt minulla jo noin 20 katselukertaa. Leffan soundtrack on pullollaan hyviä bändejä kuten Machine Head, Pantera, Megadeth ja Ministry mutta biisit ei kumminkaan huuda kesken elokuvan mikä on yksi plussa lisää tekijöille.
    
 Vaikka Tales From the Crypt Presents: Demon Knight on tehty 1990-luvulla niin silti se on puhdasta kasaria, ilman olkatoppauksia, ja tällaisen katsomisen jälkeen jää aina hyvä mieli.

8/10

IMDB

Tales From the Crypt Presents: Demon Knight

DVDCompare DVD

DVD

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti