sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Deathwatch


 Länsirintama 1917. Brittiläinen Y- komppania joutuu kaasuhyökkäykseen jonka aikana kourallinen eloonjääneitä eksyy ja päätyy saksalaisten juoksuhautaan jonka vielä harvempien elonjääneiden käyttäytymisessä ei ole järkeä. Mitä he pelkäsivät omissa ruumiiden, mudan ja veden täyttämissä juoksuhaudoissa enemmän kuin vihollista?

 Deathwatch on ohjaaja Michael J. Bassettin esikoinen ja ura alkoi lupaavasti sekä jatkui Wildernessissä. Sittemmin alkoi alamäki Solomon Kanen myötä joka jyrkkeni kammottavassa Silent Hill: Revelationsissa. No, ei niiden huonoutta voi täysin laittaa ohjaajan piikkiin, kyllähän ne rahamiehet sorkkii nykyään soppaa liian herkästi. Se tietysti johtuu siitä että muutamat ohjaajat olivat vähällä ajaa suuriakin studioita nurin elokuvillaan (Kevin Costner ja Waterworld), suomipoika Renny Harlin tosin onnistui moisessa ja vei konkurssiin Carolcon mainettaan vain hiukan paremmalla Cutthroat Islandilla.

 Ja harhailujen jälkeen: Deathwatch on synkkä, rosoinen sekä likainen kauhuelokuva useammassakin mielessä ja tarinan sijoittaminen Suuren Sodan juoksuhautaan tuo oman lisänsä. Hahmot sekä näyttelijät ovat kauttaaltaan toimivaa taattua brittilaatua vaikka kliseiltä ei kokonaan vältytäkään mutta tarina jaksaa kantaa loppuun saakka pienistä heikkouksista huolimatta. Tapahtuma ympäristö on toteutettu hyvin ja vedessä lilluvat ruumiit voi melkein haistaa eikä tehosteissakaan noin pääpiirteittäin valittamista ole vaikka rahan vähyys paikoitellen näkyykin.

 Elokuva jakaa varmasti mielipiteitä mutta minä pidän tästä pienestä helmestä, jonka liian harva tuntee, vaikka mistään "Unohdetusta klassikosta" ei nyt aivan kyse olekaan. Kenties tämä on sellainen kymmenen vuoden päästä.

8/10

IMDb

Deathwatch

DVDCompare

DVD

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti