sunnuntai 9. helmikuuta 2014

The Goonies


 Arkajalat ovat tiivis kaveriporukka joka on valitettavasti hajoamassa sillä kaikkien perheet ovat menettämässä kotinsa ja niiden tilalle on suunnitteilla golfkenttä. On heidän viimeinen yhteinen viikonloppunsa ja sen kunniaksi pitäisi tehdä jotain suurta. Mahdollisuuden viimeiseen seikkailuun, sekä tilaisuuden pelastaa kaikkien talot, antaa Mikeyn isän tavaroista löytynyt merirosvo One-Eyed Willyn aarrekartta ja heidän seikkailustaan tuleekin jotain ikimuistoista.

 The Goonies oli yksi lapsuuteni suurista suosikeista sillä kaikki lapset haaveilevat seikkailusta, aarteesta ja vaaroista. Tai niin ainakin minä tein. Elokuvasta löytyy kaikkia noita ja enemmänkin, kuten myös asioita joita ei nykyään lapsille suunnatuissa leffoissa nähdä: Huumori on paikoitellen yllättävän raisua, lapsukaiset kiroilevat, heitä uhkaillaan silpomisella, he koskettavat ruumiita ilman välitöntä sekoamista eikä aseiden tilalla ainakaan vielä nähdä tietokoneella tehtyjä radiopuhelimia niinkuin E.T.: n uusimmissa versioissa. Mutta elokuvan silloista onnistumista ei tarvitse ihmetellä kun katsoo tekijöitä sillä sen verran kovia nimiä löytyy tuotannon puolelta, katsokaa vaikka tarkemmin Imdb: stä jos kiinnostaa, ja onhan ohjaaja Richard Donnerkin tämän ajan huippuja.

 Näyttelijöissä on 1980-luvun tähtiä mutta myös kaksi nykyajan isoa nimeä eli Sean Astin ja Josh Brolin eikä yhdestäkään löydy valittamista. Mutta vaikka tämä onkin tehty asiansa osaavalla porukalla ja olipa kuinka lapsuuden suosikkeja tahansa niin pakkohan se on myöntää ettei aika ole ollut armollinen The Gooniesille vaan elokuva on osittain vanhentunut pahasti eikä edes sisäinen lapsi lämmennyt enää joillekin jutuille. Näistä suurin osa liittyi Data-nimiseen poikaan joka on kaikin puolin rasittavan aasialaisen stereotypia ja on leffassa muitakin parhaat päivänsä nähneitä ideoita.

 Mutta vaikka aika on järsinyt elokuvaa eikä enää aiheutakaan samaa hullaantumista kuin lapsena niin silti The Goonies on suhteellisen viihdyttävä seikkailu joka kannattaa näyttää vaikka omille lapsille jos moisia on, he saattavat vielä innostuakin.

7/10

Imdb

The Goonies

DVDCompare

DVD

BluRay

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti