maanantai 19. elokuuta 2013

The Humanoid


 Tulevaisuudessa planeetta Metropolis, joka tunnetaan näinä päivinä Maana, on synkkien aikojen edessä kun vaarallinen ja vallanhaluinen vanki Lordi Graal pakenee vankilasta. Tämä samainen kaveri sattuu olemaan Rauhallisen Galaktisen Demokratian hallitsijan veli eli luulisi perässä olevan poliisi jos toinenkin mutta yllättävän helposti miekkonen saa tekojaan suorittaa. Koska Metropolis on rauhaa rakastava planeetta niin kaikkeen väkivaltaan täytyy olla neuvoston lupa ja kun Graal saa haltuunsa Kappatronin, kemikaalin jolla jokaisesta ihmisestä on mahdollista tehdä suunnattomia voimia omaava sotilas, niin hänet joukkoineen on pysäytettävä ja lupa aseiden käyttöön heltiää. Mutta onko edes aseista hyötyä humanoidien voiman edessä?

 The Humanoid on yksi lukuisista Star Wars ripoffeista asuja sekä kulkuvälineitä myöten höystettynä Dalai Lama/Hare Krishna horinoilla ja yksi huonoimmista tekele selkeästi on. Elokuvan ainoa näyttelijää edes lähellä oleva ihminen on Bondeista tuttu Richard Kiel jonka moni muistaa Jawsin roolista mutta kyllähän vanhan italoelokuvan ystävä Barbara Bachin, tutumpi kenties From Russia With Lovesta, katsomisesta aina nauttii ja huonompiakin näyttelijättäriä on.

 Rooli taas on kaikkea muuta kuin hyvä. Elokuvassa on Eurooppalaiseen tyyliin hiukan paljasta pintaa, verta ja synkkyyttä mutta päällimmäisenä on vain rahastuksen maku kun on yritetty päästä 1970-luvun lopun sci-fin lopulliseen kaupalliseen läpimurtoon mukaan, genre kun tuppasi olemaan vain pienten piirien kiinnostuksen kohde ennen George Lucasin kassamagneettia. Jopa Ennio Morriconen musiikit ovat käsittämättömän huonot miehen tasolla mutta on tämän kaltaisissa huomattavasti huonompaakin kuultu.

 Elokuva on huono katselipa sitä miltä kantilta tahansa enkä edes minä joka pitää roskaelokuvista osannut tästä juurikaan nauttia vaikka muutama hillitön hetki on saatukin aikaiseksi. Liian vähän kumminkin ja ymmärrän kyllä miksi ohjaaja Aldo Lado käytti tässä nimeä George B. Lewis ensimmäistä kertaa. Nostan silti Neloselle hattua sillä harvoin tällaisia televisiossa näkee.

2/10

IMDb

The Humanoid

DVDCompare

-----

"Trailer"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti