lauantai 3. elokuuta 2013

Altitude


 Viisi kaverusta, joista yksi on juuri saanut lentolupakirjan, lähtee viikonlopun viettoon. Lentomatkan pitäisi kestää puolitoista tuntia mutta kun koneeseen tulee vika joka vain nostaa heidän lentokorkeuttaan niin ei matkanteko ainakaan helpommaksi muutu. Eivätkä he ole yksin korkeuksissa.

 Hihojen käryäminen alkaa jo alusta hahmojen ärsyttävyyden käydessä selväksi eikä tähän auta yhtään melankolinen tyylittely musiikkeja myöten. Tyylittelyn voi antaa anteeksi sillä kyseessä on Kaare Andrewsin ensimmäinen elokuva ja silloin pyritään näyttämään kaikki mitä osaa. Mutta kun hänen tyyliinsä tottuu, ja se paljastuu paikoitellen jopa hyvin toimivaksi, niin kaikkien hahmojen ärsyttävyyteen ei ja se syö elokuvaa sekä sen tunnelmaa sillä en usko että tekijöiden tarkoituksena on ollut "Jumalauta, tipu jo PRKL!" kaltaiset reaktiot. Näyttelijät tekevät kohtalaista työtä heikossa käsikirjoituksessa jonka ideasta olisi saanut parempaakin muuttamalla monia asioita kuten hahmoja sekä typistämällä kymmenisen minuuttia turhaa ihmissuhde draamailua pois. Elokuvan pieni budjetti näkyy kautta linjojen muttei kumminkaan häiritsevästi.

 Altitude paranee hiukan loppua kohden muttei koskaan pääse potentiaaliinsa sillä tekijät eivät ole uskaltaneet luottaa suoraviivaiseen kauhutarinaan vaan ovat yrittäneet tehdä jotain syvällisempää, epäonnistuen siinä pahasti ja loppupuolella ollaankin jo idioottimaisuuden lähteillä. Lopputekstien alkaessa hihat kärähtää lopullisesti, kuunnelkaa vaikka tunnusbiisi. Löytyy varmaan jostain jos jaksaa yrittää.

3/10

IMDb

Altitude

DVDCompare

-----

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti