perjantai 2. elokuuta 2013

Hemoglobin


 John Straussilla on harvinainen verisairaus johon ei ole parannusta löytynyt. Pienen tutkimisen jälkeen paljastuu kumminkin että hän on syntynyt pienellä saarella jolla voisi vielä asua sukua joka tuntisi sairauden. Pienelle saarelle voi kumminkin mahtua yllättävän suuriakin salaisuuksia.

 Käsikirjoitus kaksikko Dan O´Bannon ja Ronald Shusett tekivät laadukasta työtä mm Alienilla ja Total Recallilla ja on osumia tullut toki muitakin. Tällä kertaa pohjana käytetty H.P. Lovecraftin The Lurking Fear on väännelty uuteen uskoon, eikä miehen nimeä edes mainita alkuteksteissä, mutta on silti huomattavasti uskollisempi alkuperälleen kuin C. Courtney Joynerin Lurking Fear-niminen tekele jota en voi suositella muille kuin "On nähtävä kaikki HPL filmatisoinnit" pakkomielteen omaaville yksilöille joihin itse kuulun.

 Mutta vaikka kaksikon käsikirjoitus ei tässä ole huono, tosin kaksi muuta on vielä muokannut tekstejä, niin valitettavasti toteutus ontuu sillä ongelmia aiheuttaa Peter Svatekin heikko ohjaus ja kyvyttömyys kuljettaa tarinaa jouhevasti eteenpäin sekä päänäyttelijä Roy Dupuis jota en ole koskaan nähnyt luontevana missään roolissa, miehen rinnalla kun Keanu Reeveskin on suuri luonnenäyttelijä.

 No, on Dupuis tehnyt huonompaakin työtä ja muutama muukin keskivertoa parempi suoritus elokuvassa on, Rutger Hauer kuuluu tietty suosikkeihini mutta ei hänkään tätä pelastamaan pysty, joten on vielä suurempi sääli että potentiaalinen projekti on annettu Svatekin käsiin. Tai sitten tuottajat ovat olleet sotkemassa keitosta, rahamiehet kun tuppaavat luulemaan että jos he maksavat ja hoitavat rahaliikenteen niin he myös ovat oikeassa. Toki niitäkin ihmeitä on mutta ei raha järkeä päähän tuo.

 Kun lopputekstit lähtee pyörimään niin ei leffasta liian paha maku suuhun jää sillä kokonaisuus paranee loppua kohti yllättämällä synkkyydellään sekä toimivilla kohtauksilla joissa ei ole alun haparointia tai katsojan aliarvioimista. Mutta kun sekaan on taas tungettu hätiköityjä ja kokonaisuutta rikkovia kohtauksia niin onpas jälleen haaskausta ilmassa. Raivostuttavaa.

6/10

IMDb

Hemoglobin

DVDCompare

DVD

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti