maanantai 19. elokuuta 2013

Hell Night


 Jos haluaa päästä yliopiston veljeskuntaan, ainakin elokuvissa, niin on suoritettava jokin teko tai riitti. Alpha Sigma Rhon riittinä on Helvetin Yö, johon kuuluu yöpyminen Garth Manorissa, kartanossa jonka edellinen asukas 12 vuotta sitten murhasi vaimonsa, kehitysvammaiset lapsensa ja lopuksi itsensä. Vaikka kirjallinen tunnistus löytyikin niin kaikkia ruumiita ei ja niin tarinat saivat alkunsa. Mutta kuten aina, tarinoilla tahtoo olla jokin totuuspohja.

 Hell Night on ohjaajanakin vaihtelevasti siipiään koittaneen Charles Russellin varhaisia tuotantoja joka hyppäsi Halloweenin ja Friday the 13th: in vetämän slasherjunan kyytiin jokseenkin onnistuneesti. Idea lukitussa talossa nuoria jahtaavasta murhaajasta ei todellakaan ole persoonallinen ajatus mutta tähän on laitettu sen verran omaakin että Hell Night erottuu niistä kymmenistä sadoista muista ja onpa mukaan saatu suhteellisen hyviä näyttelijöitäkin vaikka liki kaikki ovatkin olleet tekoaikaan suht uusia tulokkaita. Linda Blair oli jo tietty tuttu koko maailmalle pahamaineisen, ja loistavan, The Exorcistin sekä sen kammottavan jatko-osan ansiosta ja olihan hän muitakin jo nuoresta iästään huolimatta tehnyt. Hänen tähtensä jäi kumminkin hyvin B-voittoiseksi mutta tosin sillä saralla arvostetuksi.

 Elokuvassa on pääosin hyvä tunnelma jota kehitetään rauhassa, yllättävän tehokkaita tappoja, sympaattisia hahmoja sekä hyvä rytmi joka valitettavasti kärsii liiallisesta pituudesta josta olisi jälleen päässyt suhteellisen helpostikin eroon kohtauksia typistämällä, kaikkien hahmojen ollessa kumma kyllä tarpeellisia ja paikoitellen jopa loogisia. Hyvin paikoitellen mutta kyseessä on kauhuelokuva ja vieläpä slasher, mitä voi edes odottaa?

 Elokuva on slashereiden ystävälle liki pakollista katsottavaa mutta muunlaisen kauhun ystävän kannattaa varmaan suunnata katseensa muualle ellei jostain syystä ole onnistunut välttämään genren muut edustajat. Ja jos olet ensikertalainen niin huonompiakin aloituksen kohteita on olemassa.

7/10

IMDb

Hell Night

DVDCompare

DVD

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti