lauantai 3. elokuuta 2013

Dead Silence


 Jamie Ashenin vaimo murhataan ja aivan kuin se ei olisi jo tarpeeksi pahaa niin ykkösepäilty on tietysti Jamie itse. Hän löytää kumminkin vinkin murhaajasta ja se vie Raven´s Fairiin, kotikaupunkiin jossa ei ole ollut käyntiä pitkilleen. Kotiinpaluu ei ole hilpeä, hautajaisten ollessa tietysti se pahin, mutta kun vinkkejä mahdollisesta murhaajasta löytyy lisää niin visiitti kotikonnuille venyy. Vaikka poistuminen olisi ollut varmaan viisaampaa.

 Ohjaaja James Wan räjäytti pankin Saw: lla, modernin trillerin klassikolla jonka hän käsikirjoitti Leigh Whannellin kanssa. Wan poistui jo ensimmäisen jälkeen tuotantopuolelle, vaikka olikin kolmeen tarinan jo tehnyt Whanellin kaverina, mutta uudet tuulet kutsuivat. Kirjoituskaksikon tuloksena oli Dead Silence, aliarvostettu kauhuelokuva jossa paistaa tekijöiden rakkaus 1970-luvun tunnelmaan sekä kuvalliseen tyyliin, josta itsekin pidän, moderneilla höysteillä varustettuna. Leffa etenee hitaasti ja harkiten muttei käy kumminkaan tylsäksi missään vaiheessa, pitäen tunnelman ja tarinan mielenkiintoisena vaikka sisältääkin pientä ennalta-arvattavuutta ja turhaa rautalangasta vääntelyä.

 Olen seurannut Wanin uraa Saw: sta lähtien, esikoinen Stygian on vielä näkemättä, ja laatu on ollut tasaisen hyvää. Kuten on ollut myös muidenkin Saw-sarjassa mukana olleiden vaikka sarjan taso on ollut kohteliaasti ilmaistuna vaihtelevaa, pääjuonen ollessa ainoa mikä on toiminut läpi kaiken mutta varsinaiset "Pelit" on ollut osassa lähinnä naurettavia ja koko paketin olisi voinut helposti tehdä vähemmilläkin osilla.

 Harhailut sikseen ja leffaan: Dead Silence on niitä piristysruiskeita joita kauhuelokuvat ovat tarvinneet läpi 1990- ja 2000-luvun sillä ylitarjontaa Friday the 13th/Halloween/Scream/Saw kloonien osastolta on riittänyt. Onneksi näitä joskus tulee ja usko genren amerikkalaiseen tulevaisuuteen on säilynyt, Aasian ja Euroopan tarjoillessa omiaan mutta nekin alkaa olla jälleen väsymään päin. Dead Silence ei ole täydellinen mutta kumminkin tarpeeksi hyvä että nousee keskinkertaisuuden suon yläpuolelle helposti..

8/10

IMDb

Dead Silence

DVDCompare

DVD

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti