tiistai 6. elokuuta 2013

The Faculty


 Kaikki teinit tunnetusti rakastaa opettajia ja kokee etteivät he voi käsittää mitä nuoren päässä liikkuu. Tuntuu lähinnä siltä että he ovat eri planeetalta. Mutta Herrington High: n opettajissa alkaa näkyä muutoksia yli ymmärtämisen rajojen ja se tuntuu olevan tarttuvaa.

 Robert Rodriquezin ura käynnistyi mikrobudjetin El Mariachilla, Hollywoodin porttien auetessa nopeasti, mutta Rodriquezia ei Hollywoodin piirit kiinnostanut vaan mies on pitänyt itsensä studioiden ulkopuolella, ainakin suurelta osin mutta välillä hän on tehnyt ihan palkatun ohjaajan töitäkin. Tämä on yksi niistä, neljäs täysipitkä ja oman aikansa näköinen kauhuelokuva jossa on pääosissa teinejä, olematta kumminkaan teinikauhua sillä aihepiiri kumminkin poikkeaa peruskaavasta. Osa hahmoista on raivostuttavia mutta niiltä lie mahdoton välttyä, määrää olisi kumminkin voinut vähentää. Leffa on pullollaan tuttuja kasvoja joista osa oli jo jonkinasteinen kuuluisuus tässä vaiheessa, jopa isompikin, mutta vielä useammalle tämä on uran alkuvaihetta ja isoja nimiä on heistäkin joistain tullut, syystäkin sillä lahjat ovat olleet jo alusta lähtien havaittavissa. Jotkut olisivat saaneet jäädä kyllä unholaankin.

 The Faculty on muunnelma Invasion of the Body Snatchersistä mutta sisältää tarpeeksi omaakin säästyen näin suoralta vertaukselta sillä vaikka Jack Finneyn teos on taatusti ollut tuttu niin vaikutteita on otettu muistakin ja mm kirjailija Lin Carterin Zoth-Ommog on läsnä eikä Lovecraft vertauksetkaan turhia ole, unohtamatta John W. Campbell Jr.: ia tai Robert A. Heinleinia.

 Elokuvassa on hyvä tunnelma joka pääsee kehittymään alusta alkaen eikä oikeastaan heikkene liikaa missään vaiheessa, luoden vainoharhan ilmapiiriä tehokkaasti. Soundtrack on kammottava aikansa purkkapunkin vuoksi mutta sitä on onneksi vähän. On outoa ettei leffaa tunneta paremmin sillä vaikka ei tämä klassikko ole niin edukseen erottuva teos kumminkin.

8/10

IMDb

The Faculty

DVDCompare

DVD

BluRay

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti