sunnuntai 4. elokuuta 2013

MacGruber


 MacGruber on mies jonka rinnalla MacGyver on idiootti eikä A-Teamista ole mihinkään. Eikä hänellä ole etunimeä. Tosi toiminnoista on mennyt jo kymmenen vuotta mutta kun vanha vihollinen tekee paluun niin sankarin on otettava paikkansa. Alku vain on kovin hankala itsestään liikoja luulevalle kasarijäänteelle yltiökorrektiuden ja sääntöjen aikana.

 Katson harvoin komedioita, varsinkin amerikkalaisia, sillä komedia on ollut elokuvissa jo pitkään kituva muoto ja kävipä välillä jopa kuolleenakin, kiitos Scary Movieiden aloittaman paskaparodioiden sarjan. Juuret komedian heikkoudelle löytyy pitkälti Saturday Night Livesta, vaikka siitä on saanut alkunsa moni hyväkin asia, ja koska tämän tekijöissä on samaa porukkaa niin en pitänyt kiirettä katsomisen kanssa. Kun aloin kuulemaan kehuja muiltakin kuin American Pie-elokuvia katsovilta niin oli riskinoton aika enkä ollut kuin pienen pakotuksen alla.

 MacGruberissa kumarrellaan ja irvaillaan 1980-luvun kulttuuriperimälle hyvin ja osansa saa tietysti myös erinäiset vakoilutrillerit, alkutunnaria ja nimileikkejä myöten. Vitsejä lauotaan liki tauotta hyvällä rytmillä mutta niissä onkin elokuvan suurin heikkous sillä osumisprosentti on alhainen, sanotaan nyt noin 65%. Tosin ei kovin monessa ole näinkään hyvä ja jos olet alapäähuumorin ystävä niin osumia on varmaan enemmänkin sillä sitä osastoa riittää. Mutta niissä osumissa on joitain muistettavia kohtauksia ja mm selleriharhautus jää takuulla päähän. Eli määrä tuo myös laatuakin.

 MacGruber oli floppi jenkkiteattereissa mikä ei yllätä sillä eihän siellä uppoa mikään mikä edes yrittää olla erilainen ja tuoda jotain uutta. Tästä nostan hattua tekijöille vaikka pääosan näyttelijä ja käsikirjoittaja Will Forte ei osaa juurikaan näytellä mutta onneksi kirjoituspuoli on sujunut ja muut näyttelijät pitää tasoa yllä. Leffassa vilahtaa myös moni showpainija eli senkin puolen fanikunnalle on jotain pientä tarjolla.

7/10

IMDb

MacGruber

DVDCompare

DVD

BluRay

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti